Takker politikerne

brosjyre-forside-2 (1)
EN KLODE Å TA VARE PÅ – SAMMEN: BKA-leder Linda Parr og barnebarnet Olivia.

BKA er for 2023 blitt tildelt en statlig grunnstøtte på 2 056 000 kroner fra tilskuddsordninga «Frivillige klima- og miljøorganisasjoner». Styreleder Linda Parr uttrykker stor glede. – Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke våre politikere for at de er så vidsynte. For som de og vi vet, pengene vil gå med til å legge ytterligere press på dem!

Et inkluderende folkestyre

Det er grunn til å sette stor pris på den norske formen for folkestyre, sier Linda Parr, – der uavhengige, kritiske og opposisjonelle bevegelser blir verdsatt og sett på som en integrert del av den demokratiske prosessen. Dette er ikke noe vi skal ta for gitt. Men det er klart at uten denne årlige bevilgningen hadde vi i BKA slitt hardt med å få gjort oss gjeldende i klimakampen. Med disse pengene kan vi holde en skikkelig organisasjon på beina, få til et samspill mellom ansatte og grasrotaktivister, og på ulike måter bidra til å utfordre og legge enda mer folkelig press på de samme politikerne som har bevilget de to millionene. Det er bare strålende!

Det var i 2021 at BKA første gang fikk del i den statlige tilskuddsordninga, etter en stor vervekampanje høsten før, der vi klarte å komme over minimumsgrensa på 5000 betalende medlemmer. – I dag er vi nærmere 7000 medlemmer, og trygt over denne grensa. Vi har nå satt oss som mål å nå 8000 innen utgangen av året. Det øker vår gjennomslagskraft og gir oss enda bedre økonomi – og nye muligheter. Trolig er vi allerede verdens største organisasjon i sitt slag, men hvert eneste nytt medlem teller hvis vi skal forandre verden!


Linda Parr slik mange har møtt henne, med løpesedler på gata foran Stortinget. Foto: Kristine Glimsdal / Journalen, OsloMet

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*