I Bergen for klima

blå stein 3 (2)
God stemning blant besteforeldre og studenter ved samlingsstedet Den blå steinen på Torgallmenningen i Bergen.

I dag var Bodvar Sonstad og Anne-Guri Ekern fra Beitostølen, på besøk i Bergen. Der hadde de fått med seg en hel liten gjeng med besteforeldre – til felles klimavandring med plakatvester på Torgallmenningen og andre steder i sentrum. Sammen med den faste gruppa av studenter fra «Fridays for Future» ble det en fin markering i godværet!

Bodvar Sonstad er medlem av landsstyret i BKA, og plakatvestenes oppfinner og far. – På veien hit over Fisketorget er Anne-Guri og jeg allerede blir sett av tusen mennesker minst, sier han vel framme ved Den blå steinen der de møter gjengen av lokale besteforeldre som vil delta. – Klimavandring krever litt frimodighet, det skal innrømmes. Men det kan gjennomføres både på små og store steder, og er et av mange virkemidler for å få oppmerksomhet rundt saken – og om organisasjonen vår. Jeg kan ikke huske noen som har reagert negativt på det.

– De som vil gjennomføre slike små aksjoner som dette, trenger ikke å søke myndighetene om tillatelse, legger Bodvar til. – For sikkerhets skyld kan man melde fra til det lokale politiet, men ellers er retten til å demonstrere en del av ytringsfriheten vår som norske borgere. At vi har med oss vervefoldere og lignende er også greit, selv om vi selvfølgelig ikke skal være påtrengende på noen måte.

Se også Bodvar Sonstad: Veileder for klimavandring med plakatvest

Bodvar Sonstad og Janet Wiberg – lokallagslederen for Besteforeldrene i Bergen.

Fridays for Future demonstrerer hver fredag ved Den blå steinen på Torgallmenningen.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*