BKAs videokanal

BKA Minken

Video er suverent for formidling og kan nå ut til mange, sier Ivar Minken. Han er pensjonert realfaglærer og har arbeidet både i skolestua og med utvikling av nettbaserte læremidler. Nå har han tatt ansvaret for utvikling av Besteforeldrenes videokanal, der det alt ligger et dusin småfilmer – helt uten reklame eller andre forstyrrelser.

Du finner videokanalen her:
https://vimeo.com/bkanorge

– Vi har gjort det viktige valg å bruke Vimeo, som er et reklamefritt alternativ til YouTube, men ellers funker like greit og slik folk er vant med, forklarer Ivar Minken. Foreløpig ligger videoene i litt tilfeldig rekkefølge, med de nyeste først. Etter hvert som det blir flere, vil det nok bli behov for en mer tematisk inndeling.

Fra klimabrøl til klimasmie

Det begynte med Klimabrølet, der Ivar med sin erfaring fra arbeid med både lyd og levende bilder, påtok seg en viktig rolle, og der han gjorde en rekke opptak varierende fra solobrøl på verandaen hjemme i Gjerdrum – til en stor gruppe besteforeldre på Universitetsplassen, og et seniorsenter i Oslo.

Senere er det blitt flere videoer fra begivenheter knyttet til arrangementer i regi av Besteforeldrenes klimaaksjon. Under Arendalsuka 2022 ble det gjort opptak både fra debattmøte om BKAs grønnvaskingsrapport og fra biblioteket der Klimasmia ble åpna sammen med en skoleklasse – et svært vellykka og muntert arrangement:

 

På tur med Øyvind

Det nyeste videoprosjektet går i samarbeid med biolog og pedagog Øyvind Wistrøm, som har tatt med seg barn på tur ut i det grønne, der de stopper opp og undrer seg over ting de finner langs veien. Østersskall i fjæra, eller en gammel trestubbe, kan fortelle oss mye om det som skjer i en natur i forandring, og der nye forandringer venter med stigende global temperatur. – Vi håper at disse små stubbene – foreløpig er det blitt tre stykker – kan finne anvendelse både hjemme og i skolen, sier Ivar Minken. – Hver video er på et par minutter bare, og bør egne seg godt som utgangspunkt både for videre samtaler – og for egne turer i skog og mark.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Harold Leffertstra | 10.01.2023

    Flott!! Godt at vi har en Minken…
    Vi har jamen mange ressurser over et vidt område.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*