Med BKA på ONS

ONS2

Besteforeldrene i Stavanger utløste ikke brannalarm og blokkerte ikke hagefester. Så de skapte ikke nyheter og overskrifter i VG. Men BKA var der! På ONS, Offshore Northern Seas, tidligere kjent som «oljemesså», nå en messe også for fornybar energi. I år var temaet «Trust», tillit, – med fokus på omstilling til et bærekraftig samfunn.

– Spørsmålet er selvfølgelig – hvordan vi kan ha tillit til oljebransjen, når de fortsetter å jobbe for mer oljeleting i sårbare områder? sier Silvia Kriz, leder for lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon.
– Og enda viktigere: Hvordan kan vi ha tillit til våre myndigheter som stadig lyser ut nye  områder for leting og utvinning? FNs generalsekretær og IEA kan jo ikke være tydeligere, når de samstemt sier at vi har funnet all olje og gass som vi noen gang kan tillate oss å brenne!
– For å markere oss best mulig, valgte vi onsdag kveld, i forkant av den store avslutningskonserten. Vi tok oss ikke råd til standplass på selve messeområdet, men sto foran kulturhuset på Sølvberget med BKAs nye vervebrosjyre og selvlagde foldere med faktaark om Wisting og grønnvasking av fossile produkter.
– For noen menn i dress med ONS adgangskort rundt halsen, ble vi for sterk kost, så de snek seg i stor bue utenom. Men vi fikk mange hyggelige reaksjoner, også, – og takk for at vi står på som vi gjør!
– Mest interesse og positive tilbakemeldinger fikk vi som vanlig fra de unge. Fra bakeriet i nærheten kom ungdommene som jobbet der ut med gratis skoleboller og kaker til oss! Det var rundt stengetid, og dermed unngikk vi litt matsvinn med det samme. Alle monner drar for oss som vil endre verden.


Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Oddbjørg Langset | 02.09.2022

    Bra jobba! Viktig å markere BKA på Oljemessa, hvert år!

  2. Tormod Knutsen | 04.09.2022

    Veldig bra!
    Hyggelig med støtte fra ungdommen!
    – men som vanlig beklagelig at de som tydeligvis jobber i/med «oljå» ikke tør å ta diskusjonen!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*