På festival i Harstad

harstad
Henrik Madsen og Torstein Arntsen (t.h.) på stand under Bakgårdsfestivalen. En positiv opplevelse! Foto: Ingunn Elstad

Det er ikke bare i Arendal det skjer. Besteforeldrene i Troms var med på bakgårdsmarkedet under den årlige Bakgårdsfestivalen i Harstad på lørdag. Det var tjukt av folk, vi fikk mange positive tilbakemeldinger – og flere nye medlemmer, forteller Torstein Arntsen, som er med i styret for lokallaget og selv opprinnelig harstadværing.

Mange tenker som BKA

Besteforeldrene må være med der det skjer – og der folk gjerne er litt innstilt på å bli stoppa av ideelle organisasjoner, sier Torstein. Bakgårdsmarkedet har hele 12 000 besøkende – i småbyen Harstad! – Det er klart det finnes massevis av samfunnsengasjerte i en sånn setting, og jeg må bare si at vi jevnt over fikk veldig god mottakelse hos folk vi møtte og snakka med.
– Selvfølgelig møtte vi også den typiske klimafornekter, det er ikke til å unngå. Men det er en utdøende rase, og lite å bekymre seg for. Håpet ligger i at de fleste unge tenker mer som oss, og er utålmodige!
– Et lite minus var at vi var for få som stilte opp på standen, bare to karer og en dame med røde hatter. Det blir slitsomt, så det må vi gjøre noe med og organisere bedre til neste år. Medlemmer må forplikte seg mer når de melder sin interesse, tror jeg. Det vil også gjøre et enda bedre inntrykk utad.

BKA må utvikle seg videre

Torstein Arntsen har vært lektor i videregående skole i Tromsø i nesten 40 år. Fantastisk jobb! Det har gitt erfaringer som kommer godt med i engasjementet for klimasaken. Og for fredssaken, legger han til. – Det er dessverre mer enn klimakrisa som senker mørke skyer over barns framtid.
Som gammel lærer advarer han mot å overlate for mye til de unge. – Vi skal jobbe for barn og unge og sammen med dem. Men vi må også innse at deres interesser og engasjement kan gå mye opp og ned, og fort ta nye retninger. Vi eldre kan være det stabile anker – som holder fast på et målretta kontinuerlig engasjement – over lang tid, slik det er nødvendig for å gi politiske resultater.
Torstein er opptatt av at BKA skal utvikle seg videre som organisasjon. Det er stas at vi er blitt seks og et halvt tusen medlemmer. Men 10 000 må være målet, minst! Og da må vi finne nye og enda mer utadvendte måter å markere oss på. Etter at han ble pensjonist har han tatt fram igjen gitaren, og kan godt tenke seg å gjøre mer ut av det musikalske, forteller han. – Kanskje møter du oss på scenen i neste Bakgårdsfestival? Hvem vet!


Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Linda Rundquist Parr | 21.08.2022

    Godt jobba av trekløveren i Harstad! Det gjelder å være til stede der det skjer ting. Og i likhet med Torstein, vil jeg gjerne være med å pønske ut nye, oppsiktsvekkende aksjonsformer. Vi må gjerne vekke smil og latter hos de som ser oss, slik det var da vi gikk oppover Karl Johan på ski på bar asfalt.

  2. Finn Bjørnar Lund | 21.08.2022

    Sør-Troms kommer seint men godt!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*