På stand for BKA

BKA på stand 1
Åshild Krabbesund overrekker BKAs nye brosjyre til en blid og positiv forbipasserende. Dem var det mange av i Arendal 2022.

«Hei, har du hørt om Besteforeldrenes klimaaksjon? Her har du brosjyren vår, hvis du vil se!» – Det har vært ei travel uke for mange BKA-ere – midt på torget i Arendal, beste plassen i byen. Vi har fått en av dem til å fortelle litt om hvordan hun har opplevd livet som gateaktivist, i mylderet og møtet med de mange forbipasserende.

Trives på stand!
Åshild Krabbesund

Jeg bor på Tromøy, og det gjør det enkelt å komme til byen med ferje for å gjøre en frivillig jobb for BKA. Jeg er så glad for mottoet vårt: «Barnas klima – vår sak!» Flott, ny folder og fine ark med informasjon var lett å gi bort til de mange interesserte – og lure på noen av tvilerne.

Det var mye smil, skryt og nysgjerrighet å møte. Noen så oss for første gang, noen var alt medlemmer, og svært mange hadde faktisk hørt om BKA. Det må bety at vi gjør mye rett, og skryt er jo alltid godt å ta med seg. Men det skal innrømmes – noen litt tøffe avvisninger blir det også, noen lukkede og alvorlige ansikter – og noen som bare sa at de ikke var enige. Men det må vi jo finne oss i – når det meste er smil, og at vi får høre at det vi gjør er viktig og riktig!

To av dem jeg møtte denne uka har jeg tenkt mye på. Den ene var en ung dame som felte noen tårer. Hun var så redd for fremtiden. Hun sa at hvis vi ikke slutter med olje og snur rundt på mye, så kommer hun til å sulte i hjel før hun blir gammel. Likevel har hun ikke helt gitt opp, men kjemper videre i en bitte liten organisasjon med 70-80 medlemmer, fortalte hun. En eldre dame, på alder med oss, ville ikke bli medlem, for ikke noe vil hjelpe likevel. Hun hadde mistet alt håp, sa hun.

Og hva kan du si til slikt, – annet enn at vi i alle fall skal gjøre så godt vi kan i Besteforeldrenes klimaaksjon. Vår oppgave er jo også å spre troen på at det nytter, tross alt!

Det ble lange dager på stand, men de gikk fort likevel. Det var sol og varme, men også plaskende regn og fuktige papirer. Men å oppleve alt dette gode og positive, både blant oss BKA-ere og publikum, det er bare så flott! Noen kan sikkert tenke at det er skummelt å stå på stand og prate med ukjente? Men nei, tro meg, det er lærerikt og givende! 

(klikk på bilde for fullskjermvisning og bla videre)

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Bjørghild des Bouvrie | 20.08.2022

  Strålende!

 2. Ivan Chetwynd | 21.08.2022

  Takk til Åshild for gjestfrihet under Arendalsuken tidligere år!

 3. Christian F Holst | 24.08.2022

  Stor takk til alle som deltok og gjorde at BKA ble godt synlig under Arendals-uka 2022!

 4. Astrid Kjellevold | 30.08.2022

  Så gøy å se bilder og høre stemningen fra dere som var der. Vi fikk det ikke til iår, her kom vårt 8. barnebarn og det trengtes nærvær og støtte rundt oppstarten, med «solidarisk ammetåke» for mormor!
  Gjenkjenner stemningen fra tidligere medvirkning under Arendalsuka – takk til dere som sto på iår. Kjenner jeg er skikkelig glad i denne gjengen :=) Vi ses i Drammen!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*