Jazz og klima

jazz 2
Gøy å være med på besteforeldre-stand i Molde! Foto: Bertram Sømme

Jazzfestivalen i Molde er over – og dermed noen travle dager også for lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon, som har hatt stand på torget hele helga. – Interessen har vært upåklagelig, sier Oddbjørg Langset, som har mobilisert både yngre og eldre og sørget for at ingen skal glemme den livsviktige klimasaken oppi all jazzgleden!

Ungdom særlig interessert

Når det er noe den pensjonerte læreren Oddbjørg vil, så er hun ustoppelig. Alle skal med, og få slår Besteforeldrene i Molde når det gjelder kreativitet og synlighet i bybildet. En av dem som stoppet opp og fikk med seg informasjon og inntrykk, var 19 år gamle Sivert Mork. I en epost til oss skriver han:

– Hei, jeg og andre ble svært interessert i saken og de verdiene vi møtte på standen i Molde under jazzen. Vi har spredt det videre til venner og delt linken til BKAs nettside på våre private sosiale medier. Bildet er av Truls Rabben Midtgård, han er like gammel som meg, og vi er begge blitt skikkelig tent på dette med klima og miljø. 🤗

Ja, vi merker at unge er opptatt av klima, sier Oddbjørg. Stort sett folk i alle aldre, forresten – da vi spurte og snakka med forbipasserende på standen vår. Det har nok å gjøre med den alvorlige klimasituasjonen i Sør-Europa i sommer, og den oppmerksomheten den har fått i media. Men jeg tror også folk generelt er mer opptatt av at nå må det skje noe. Barnas klima – vår sak! Mange forstår det nå.

– Vi ble i grunnen ganske oppløfta, og har fabla litt om en egen «klimajazz-konferanse» til neste år. Vi får vel se. Det neste vi må konsentrere oss om her i Molde blir i september, under Bjørnsonfestivalen, der vi også skal ha stand. Og så skal vi jo være med i Eikesdalen andre helga i august, under Mardøla-spelet. Vi har leid to hytter der inne, og håper at mange har lyst å ta turen!


Barna i Molde trappa opp for klima – og var ikke minst interessert i å vite mer om det som skjer i havet.

Spre klimavett,
del denne saken!

4 kommentarer

 1. Kristin Tveikra Aarø & Christian F Holst | 25.07.2022

  Flott at det ble BKA-stand i Molde også i år. Stor takk til Oddbjørg og Bertram som vakte glødende interesse hos barn og unge.
  Kristin og jeg var måtte «desverre» i bryllupp.

 2. bertram sømme | 25.07.2022

  yihaaah

 3. Bjørghild des Bouvrie | 01.08.2022

  Flott, Oddbjørg og alle dere i Molde!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*