Østfold i støtet

bente 1806
FORANDRE VERDEN – DER DU ER! BKA-ere fra lokallagene i Moss, Indre Østfold og Søndre Østfold samlet til drøftingsmøte i Fredrikstad.

Representanter fra Østfolds tre lokallag av Besteforeldrenes klimaaksjon har vært samlet i Fredrikstad – for å diskutere hvordan vi kan samarbeide bedre over kommunegrensene. Det er mange felles utfordringer, opplever de. Kanskje på tide å danne fylkeslag, også? BKA må jo utvikle seg videre som organisasjon – og bli sterkere!

Et hyggelig og positivt møte

Bente Marie Bakke fra Mysen, som også er med i BKAs landsstyre, kan fortelle at det ble et positivt og givende møte. – På bildet over ser dere oss, bak fra venstre: Ole Christian Aartun (Indre), Helge Kolstad (Søndre), Torgeir Lømo (Moss), Bente Lis Larsen (Moss), Dinah Hurum (Søndre) og Sigmund Hanslien (Indre). Foran: Sylvi Grythe (Indre), Elisabeth Golding (Søndre), Bente Marie Bakke og Bruno (Indre), Brit Skaffe (Søndre) og Ulla Kolstad (Søndre).

Og her er noe av det vi snakket om og ble enige om:

Prosjekt valgår 2023. Lokallagene var enige om at vi vil være med på det landsomfattende prosjektet, der BKA skal sendes ut info om muligheter for lokal klimapolitikk – i god tid før de lokale partiprogrammene er spikret.

Debattmøte Fredrikstad. Vi ønsker å arrangere debattmøter rundt omkring i fylket. Bl.a. «Kirker og skoler må gå foran»» – om solceller på tak og andre klimatiltak i offentlige bygg. Vi er godt i gang med planleggingen, og har allerede sikret oss at biskop Kari Alvsvåg kommer.

Fylkeslag. Det ble diskutert å danne et fylkeslag i Østfold for å få et bedre samarbeid mellom lokallagene. Hvis BKA sentralt bestemmer seg for å oppfordre lokallagene til å danne fylkeslag, vil vi i Østfold gjerne starte denne prosessen.

Facebook. Vi diskuterte mer aktiv bruk av Facebook, hvor lokallagene og medlemmene kan dele BKA-saker og reklamere for arrangementer. Det er også viktig å bruke lokale «Hva skjer»-sider til informasjon med bilder om arrangementer som har vært holdt og som skal holdes.

Bente Marie forteller at hun selv prioriterer å være aktiv på Facebook. – Det har vært veldig interessant å dele bilder og inntrykk fra stands o.l. Selvfølgelig får jeg noen friske kommentarer fra klimafornektere, de fins jo over alt. Men når vi tenker på det, er det ikke rart at folk tror vi å må fortsette oljeletingen siden både regjeringen, Høyre og Frp går inn for det. Desto bedre er det å oppleve hvor mange som faktisk er positivt interessert, – og enige med oss. Det gjelder folk i alle aldre, og jeg må bare si at jeg har stor tro på verdien og viktigheten av det vi gjør i Besteforeldrenes klimaaksjon!

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 20.06.2022

    Hurra for Østfold!
    Dere er virkelig på offensiven og kanskje først ute med fylkeslag nå når fylkes inndelinga snart er på plass.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*