Et bra lag

lokalsaml 9
Deltakerne på lokalsamlinga med BKAs nye handlenett. Alle foto: Anne-Guri Ekern.

En kjempefin samling! sier møteleder Linda Parr etter dagens seminar i Oslo, der 35 besteforeldreaktivister fra 15 lokallag var samlet for å bli informert og inspirert – og være med å meisle ut felles satsingsområder for BKA, med de store utfordringer vi har foran oss. – Vi følte oss som et virkelig lag, som klarte å spille hverandre gode.

Masse engasjement, livlige samtaler

Lokallagssamlinga er en årlig foreteelse, der hvert lag kan stille med et begrenset antall deltakere. Blant hovedtemaene denne gangen var en planlagt kampanje mot grønnvasking av den svarte oljebransjen – for å rette søkelyset mot myndighetenes og selskapenes dobbeltkommunikasjon og forsøk på å gi inntrykk av at mer olje og gass er nødvendige forutsetninger for en grønn omstilling.

Et annet er Wisting-feltet 300 km nord for Finnmark, der millioner av nye fat med olje er gjort lønnsomme vha statens skattegavepakke – i en situasjon der FN advarer på det sterkeste mot de moralske og økonomiske konsekvenser av nye investeringer i fossilt drivstoff. Det er noe Besteforeldrene verken kan eller vil se rolig på!

Seminaret åpnet med gruppearbeid om disse og andre viktige saker BKA må jobbe med, forteller Linda Parr. – Masse engasjement, og livlige samtaler rundt bordene! Vi fikk også en presentasjon av «Besteforeldrenes klimasmie», som er et ganske ambisiøst nytt prosjekt for en annerledes tankesmie, for den som er opptatt av generasjonsansvaret og vil samarbeide med barn og unge for å skape en bedre verden.

Dagen ble avsluttet med et mediekurs ledet av landsstyremedlem Bente Marie Bakke, med bakgrunn som journalist, forfatter og politiker. – Hun kan dette, og stresset blant annet veldig viktigheten av å være aktiv også på sosiale medier, sier Linda Parr. – Det var også tydelig at forsamlingen lot seg inspirere. Folk vil skrive mer i lokalavisene, og flere av deltakerne var i full gang med nye innlegg før vi måtte ta kvelden!


Oljefeltet Wisting er verdens nordligste. En utbygging vil lett bli ulønnsom – og en stor miljøtrussel, mener Sigmund Hanslien. Han er pensjonert oljegeolog og leder av BKAs lokallag i indre Østfold.

Hva må til for å lykkes mer i media? Bente Marie Bakke holdt kurs om viktig tema for alle aktivister.

Det gjelder ikke bare «hva», men også «hvordan». Musikkpedagog Margaret Heldor hadde et lengre innlegg med mye humor.

«Alle barn skal arve jorda …» Ingen samling i Besteforeldrenes klimaaksjon uten Ola Dimmen og hans kassegitar.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*