Med BKA på skogstur

Alta tur 1

Marit Bjerkeng er en av dem som ønsker å stifte et lokallag i Alta. Foreløpig er de «en løs aktivitetsgruppe». Men ikke løsere enn at de engasjerte seg i valgkampen, og har vært intervjuet av lokalavisa. Da de nylig skulle samles igjen, gjorde smittepresset at det ble omgjort til friluftsmøte. – En lærerik tur i et lett tilgjengelig skogsområde, forteller Marit.

BKA Alta på tur med skogsjefen i Finnmark og Kvænangen – i furuskogen på Sandfallet

Vi hadde tillyst møte på biblioteket, men smittesituasjonen i bygda gjorde at vi isteden fikk til en spasertur utendørs – i følge med skogsjefen Tor Håvard Sund (og hans nydelige lille engelsksetter på 4 måneder) – som fortalte om skogen i Alta: om hvordan trær lagrer karbon, om hogst i gammel tid, da Alten kobberverk i nabobygda Kåfjord slukte massevis av kubikk, – og under krigen, da tyskerne gjorde rent bord i mange skoger til flyplassdekke og bygninger og befestninger.

Han fortalte om trærnes livssyklus, om frø, planter, vekst og utvikling av skogen her i nord, om trærnes og skogens betydning for miljø og klima.

Turen ble lagt til et langt skogbevokst morenera i nærområdet, med Alta-elva på den ene siden og fjorden på den andre. Dette er et mye brukt turområde, med skiløype om vinteren. Her ligger også hoppbakken der Bjørn Wirkola en gang huserte. Grunnen til at det er asfaltstripe gjennom skogen, er at det en del av løypetraseen er tilrettelagt for rullestolbrukere og svaksynte.

Været var upåklagelig, litt sol og gradestokken over null. Tusen takk til Tor Håvard Sund for en inspirerende og hyggelig tur! Vi kommer sikkert til å gjenta denne typen inspirasjonsgivende aktivitet. Friluftsmøte kan være helt topp, og veldig lærerikt, erfarte vi!

Hilsen Marit Bjerkeng


Marit Bjerkeng og Nina Østlyngen i møte med BKA-leder Steinar Winther Christensen og Altaposten på Strand Camping i sommer. Foto: Dennis Bjerring

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Ingunn Elstad | 05.11.2021

    Takk for inspirerande innlegg! Vi i Tromsø heiar på dokker og håpar det ikkje blir lenge til vi kan treffest!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*