Gave med mening

brev fra lederen 8

Kjære medlem, ikke før er jeg tilbake fra Glasgow, så begynner jeg igjen: «Verving, verving!» – Men vi har så mye vi vil utrette, vi besteforeldre! Og vår styrke og gjennomslagskraft beror så mye på medlemstallet. Og du kan faktisk bidra veldig enkelt, – ved å gi medlemskap til noen du kjenner. Fins det en mer meningsfull gave!

6000 før nyttår

Som vi vet, pandemien har ikke helt sluppet taket. Situasjonen er likevel en annen enn den var. Vi kan senke skuldrene, samle oss og treffe dem vi er glad i. Og Besteforeldrenes klimaaksjon har for fullt gjenopptatt vår kamp for barnas klimaframtid.

Jeg tenker ofte på hvordan vi i fjor høst – midt under den store nedstengningen – maktet å mobilisere, øke medlemstallet med nesten 2000 på tre måneder, og passerte med et nødskrik 5000 ved årsskiftet slik at vi i kunne sikre nødvendig  statsstøtte til driften. Nesten 2 millioner kroner i 2022, som gir oss helt nye muligheter. Vi bygger nå et betalt sekretariat, som kan avlaste de frivillige og gi oss en enda viktigere plass i offentligheten.

Problemet vi sliter med, er at tilgangen på nye medlemmer, etter dette krafttaket, er blitt for svak. Her må vi igjen våkne og verve og styrke og trygge organisasjonen, – slik at vi kan passere i alle fall 6000 ved årsskiftet. Helst med god margin, for vi har jo også en viss avgang av medlemmer, det sier seg selv.

Alle kan bidra og gjøre en innsats

Personlig kontakt er alltid mest effektivt ved verving. Husk at en viktig grunn til at mange fortsatt ikke er medlem, er at ingen har spurt dem! Ring, skriv, besøk en venn, send en sms og snakk med folk. Råd og tips finner du her. Vær blid og positiv! Alle elsker sine barn og barnebarn og ønsker å trygge deres fremtid. Alle vet at vi ikke kan overlate klimakampen til politikerne, men at det trengs en våken opinion.

Og så går det mot jul! Og nå har vi endelig fått på plass et enkelt og fint opplegg for alle som vil støtte arbeidet vårt. Gavemedlemskap er en av flere muligheter, slik du kan se her: BKA trenger din støtte. Velger du dette, vil mottakeren få tilsendt vårt gavebrev – med beskjed om at medlemskapet gjelder ut 2022. Våren 2023 får hun tilbud om å forlenge det, slik vi har erfaring for at veldig mange faktisk gjør!

Generasjonssolidariteten er BKAs kjennemerke. Det er ikke er riktig at eldre mennesker ikke bryr seg om den krisen verden står ovenfor. «Vi banker fortsatt på døra til klimakatastrofe», sier FNs generalsekretær etter klimatoppmøtet. Det kan ingen besteforelder se rolig på. La oss sammen vise vår viktige plass i klimakampen!

Vennlig hilsen
Steinar Winther Christensen
Styreleder BKA

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Terje Tømmerstigen | 15.11.2021

    Jeg vil gjerne være med og verve medlemmer. Men prinsipielt vil jeg ikke gi medlemsskap som gave. Det er viktig at den som får medlemskapet står inne for politikken og strategien til BKA. Jeg vil heller tilby å betale medlemskapet dersom de ønsker å melde seg inn. Da kan dere f.eks. sende et slikt tilbud med hilsen fra giveren. Dette tror jeg de gjør de f.eks. i Framtiden i våre hender.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*