Innsamling i siget

innsamling steinar

– Jeg vil takke alle som har bidratt, – vi nærmer oss nå 60 prosent av målet om 100 000 kroner. BKA-leder Steinar Winther Christensen sier det er oppmuntrende å se hvor mange som setter pris på valgkamp-annonsen. Den har stått i aviser landet rundt, og blir lagt merke til. – Kombinasjonen av saklighet og humor har stor slagkraft!

GÅ TIL INNSAMLINGSAKSJONEN

Det hele begynte med at BKAs valgutvalg i vår satte seg ned og finleste partiprogrammer, stilte kontrollspørsmål og plasserte det enkelte parti inn i en oversiktlig matrise – som en slags førstehjelp for velgere som ønsker å prioritere klima.
Forskjellen mellom partiene er større enn mange tror. Det er selvfølgelig en tøff beskjed å komme med fra en tverrpolitisk organisasjon. Men denne gang var det nødvendig.
– Jamfør rapporten fra FNs klimapanel som kom i august. Reaksjonen fra de store partiene var nedslående. Men det har jo snudd hele valgkampen, og gjort at den saklige informasjonen fra BKA bare er blitt enda mer aktuell.
– Dessuten var vi så heldige å komme i kontakt med den fabelaktige avistegneren Marvin Halleraker. Hans framstilling av oljeplattformer som dinosaurer – og fossiler – ble den perfekte match med vår parti-matrise. I stedet for å komme med slagord ber vi velgerne tenke seg om – og stemme på dem som lever her om hundre år, slik Harald Sverdrup skrev i diktet «Stemmeseddel» fra 1985:

Stem på dem som lever her om hundre år,
stem på din sønnesønns gråt,
stem på din datterdatters første smil.
Stem på dem som aldri får fred
før verden blir en munnfull fredeligere.
Stem på brannvesenet som prøver, med et sukk,
å slukke helvete.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*