Det gjelder vår jord!

TA2
Besteforeldre over hele landet står opp for klima og miljø og de unges framtid. Som her på Torgallmenningen i Bergen.

Meningsmålinger har vist at velgere over 65 plasserer klimaspørsmål godt nede på lista over prioriterte saker ved stortingsvalget. – Det lyder merkelig og ubehagelig, skriver fire besteforeldre i Lofotposten. De kjenner seg ikke kjenner igjen i bildet av eldre som snur ryggen til problemene, og mener at vår generasjon har mye å bidra med.

Se kronikk Lofotposten

Fra kronikken:

Flere av oss tilhører Besteforeldrenes klimaaksjon, som på landsbasis omfatter mange tusen medlemmer. Vi har gjennom mange år kjempet mot oljeutvinning i sårbare havområder, vi har kjempet sterkt for naturmangfoldet og har vist stort engasjement i kampen mot nedbygging av dyrkbar jord og ødeleggelser av myrområder.

Vi er klar over at vi per i dag hører til på «solsiden» når det gjelder velstand. Kanskje har vi, beklageligvis, i de senere år vært av de som flyr mest rundt i verden og som har bidratt sterkt til overforbruk av klodens ressurser. Dette ønsker vi å endre på, av dyp respekt for de som kommer etter oss.

Vi mener derfor at klima og naturmangfold må være de viktigste sakene ved stortingsvalget høsten 2021. For de som ennå ikke har stemt er det grunn til å sjekke hvilke av partiene som har satt disse tema høyest på dagsorden, for dernest å gi stemmen til ett av dem. Dette er blodig alvor!

For å si det med forfatteren Inger Hagerup:
Vær utålmodig menneske! Sett dine egne spor!
Det gjelder vårt evige korte liv. Det gjelder vår jord.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*