Med tro på framtiden

nytt vi.no 5
Steinar Winther Christensen med appell utenfor Høyesterett ved behandling av klimasøksmålet des. 2020.

– Besteforeldregenerasjonen har et særlig ansvar for å løse klimakrisen, sier Steinar Winther Christensen i en samtale med vi.no. Samtidig har han tro på framtiden, understreker styrelederen i BKA. Når det gjelder valget, tror han at de klimavennlige partiene blir styrket. «Vi oppfordrer folk til å stemme på dem som lever her om 100 år.»

– Det finnes en grunnleggende leveregel som har preget det norske bondesamfunnet i århundrer: Når den dagen kommer at du overlater slektsgården til neste generasjon, skal den være i litt bedre stand enn da du selv overtok den. Slik sørger man for at gården holdes ved like, at dyra og jorda fortsatt gir grunnlag for et godt liv, og at neste generasjon ikke får en tyngre jobb enn du selv hadde.

For hvis du eier en gård, er den ikke egentlig din. Du har den bare til låns i den tida du er virksom på jorda, og hvis du tapper den for verdi, stjeler du fra dine egne barn og barnebarn. – Min generasjon har ikke levd opp til denne leveregelen når det kommer til klimaet, sier Steinar Winther Christensen.

– Jeg er ikke i tvil om at alle besteforeldre i landet er like glad i barnebarna sine og like opptatt av å sikre deres fremtid som jeg er. Derfor mener jeg at enda flere besteforeldre bør slutte seg til klimakampen og BKA, sier han.

Les hele intervjuet her: Jeg vil at barnebarna …

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*