Nødvendig med omstilling

bente e24 2
Reportasje og foto: Kjetil Malkenes Hovland, E24

Bente Bakke fra BKA får første og siste ord i en reportasje om klima-og-olje-på-Arendalsuka i dagens E24. Mens Equinor-sjefen og LO-lederen forsvarer dagens politikk, og akademia går på gummisåler, er Bente krystallklar: «Altså, det er helt nødvendig å slutte å lete etter olje og gass. Verden har funnet mye mer enn vi kan forbrenne.»

Fra reportasjen:

Fjorårets krisepakke fra Stortinget ga store skatteutsettelser til oljeselskapene, men Bakke tror ikke at nye olje- og gassfunn vil bli lønnsomme i en verden som må omstille raskt.

– Jeg har en aksje i Equinor, og på vegne av besteforeldrene fremmet jeg forslag til generalforsamlingen. Vi er opptatt av at Equinor må utvikle seg til å bli et energiselskap, ikke et rent olje- og gasselskap, sier hun.

Svaret fra Equinor-sjef Anders Opedal er at «Equinor klarer ikke å lage den plattformen på fornybar eller dekarboniseringsteknologi hvis vi ikke har olje- og gassplattformen i bunn. Det er de skuldrene vi skal stå på», sier han til E24.

Bente Bakke lar seg ikke overtale. – Det er bare uforståelig for meg. Det er som Kodak, da, som insisterte på å fortsette med film som måtte fremkalles når fremtiden var digital, sier hun.

– De tjente vel penger på det?

– Inntil det var slutt. Det er jo dumt at Norge ikke skal få flere føtter å stå på. Den ensidige satsingen er et svik mot barna. Vi er opptatt av at barna skal arve en levelig verden. Det får de ikke med dagens politikk, sier Bakke.

Se hele reportasjen i E24 her: Skuffet over motstanden mot oljestans

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Ellen Schei Tveitdal | 22.08.2021

    Stor takk til Bente for hennes initiativ og innsats under Arendalsuka. Du er et forbilde for alle besteforeldre.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*