– Jorda står i brann

Klimavalg 2921 kvadr

Hetebølger, skogbranner, oversvømmelser – det er alt sammen tegn på at tida for festtaler er slutt, skriver fire BKA-medlemmer i Trønderdebatt. De bor i Steinkjer og spør hvordan norske politikere har tenkt å leve opp til og takle de globale utfordringene – når de ikke engang klarer å få elektrifisert jernbanen i Nord-Trøndelag!

Fra innlegget:

Norge skal de neste 9 år redusere CO2-utslippene med 55 %. Mange av landene rundt oss i Vest-Europa har allerede foretatt store reduksjoner. Utslippskuttene er 29 % i Sverige, 36 % i Tyskland og hele 45 % i Storbritannia. EU som union har redusert med 20-25 %. Norge står på stedet hvil med bare 4 %. Regjeringen har de siste årene med Frp som bremsekloss forsterket Norges rolle som klimaversting i Vest-Europa.

Hvordan skal Norge klare å redusere utslippene med 55 % når de de store partiene så langt i valgkampen prater og kommer med tomme ord mens forslag til konkrete tiltak er fraværende? Bør det ikke få konsekvenser for partier som fortsetter å dele ut letekonsesjoner for olje, som subsidierer flytrafikken til utlandet, som står for omfattende utbygging av motorveger til en standard vi ikke trenger, som ikke ønsker å øke CO2-avgiften opp til 2000 kr. per tonn nå, og som ikke engang prioriterer elektrifisering av Trønderbanen til Steinkjer?

Les i Trønderdebatt: Besteforeldrenes klimaaksjon oppfordrer alle til å stemme på klimaet


Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*