«Positiv av natur»

galtestad 4

53 nye medlemmer på én dag! Onsdag 2. desember ble et høydepunkt i vervekampanjen, etter at jungeltelegrafen hadde gått siden september og nådd fram til samfunnsbevisste mennesker over hele landet. En av dem var Jørgen Erik Galtestad på Biri. Gründer og næringslivsleder, og opptatt av løsninger som fungerer på kort og lang sikt.

Vil arbeide for løsninger

Jørgen Galtestad er 74 år og bestefar til to flotte barn på åtte og seks år, forteller han. Utdannet offiser og sivilingeniør. Har vært prosjektleder, daglig leder og styreleder i mange sammenhenger i inn- og utland. Siste delen av yrkeskarrieren med bioenergi – dro i gang Oplandske Bioenergi AS fra 2006. Oplandske har i dag mer enn 20 bioenergianlegg på Østlandet – råstoffet er ren skogsflis, forteller han.

– Jeg ble gjennom arbeidet med bioenergi mer og mer klar over at verden har et klimaproblem – og at det er våre barnebarn som virkelig får smake problemene med det. For å gjøre noe med dette har Oplandske Bioenergi og Elbilforenigen vær mine plattformer.

– Nå har jeg lyst til å flytte hovedengasjementet over til Besteforelderens klimaaksjon som har et formål som er bredere enn mine to foregående interesseområder – uten å være i konflikt med dem.

– Har du noen spesielle forventninger til BKA?
– Jeg forventer vel at Besteforelderens klimaaksjon holder seg relevant i samfunnsdebatten, og at organisasjonen reelt bidrar til bedre klima i verden og et bedre miljø lokalt. Av natur er jeg mest positiv – liker å arbeide for løsninger og en retning som forbedrer situasjonen.

– Er det noe du sjøl har spesiell lyst å bidra med?
– Jeg har lest vedtektene og vil foreslå at vi forsøker å etablere et lokallag for Gjøvik-Lillehammer-Toten. Vi får se utpå nyåret når vervekampanjen er over. Selv bor jeg ca i geografisk sentrum – 2 km sør for Mjøsbrua Vest.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Finn Bjørnar Lund | 27.07.2021

    Hermed er medlemmer i området Lillehammer – Gjøvik og Toten utfordret. Kanskje får dere i gang et nytt lokallag?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*