– Ingen nedtur å tenke miljø

Tut odd hass
Foto: Odd Hass

«TUT om du er mot firefelts Hamar-Løten» oppfordra Natur og Ungdom og Besteforeldrene da de  stilte opp med store bannere langs RV 25, i protest mot motorveiplaner som vil ødelegge viktig jordbruksland. – Mange bilister var enige og det ble veldig mye tuting, forteller Inger-Beth Sandham. De tok budskapet vårt: «Du kan ikke ete asfalt!»

Sammen mot motorvei

– Etter lang tids aktivist-tørke, bare følte vi at vi måtte ut og markere noe for klimasaken, smiler Inger-Beth, som er leder av lokallaget i Hamar. – Og da 15 kilometer på R25 ble bestemt utbygget fra to til fire felt og dette ble lagt inn i NTP, bestemte vi oss.

Natur og Ungdom ble med, og de ble enige om en såkalt ulovlig aksjon. – Vi håpet at politiet ville komme, for her ønsket vi maksimal oppmerksomhet – ikke om oss selv, men på et veiprosjekt som både går ut over matjord og øker utslipp, og er fryktelig skadelig og uakseptabelt.

– Noe politi ble det ikke. Det var nok like bra. Men bilene tutet så det var var en fryd, og ikke ørens lyd! Og vi fikk meget god pressedekning med helside i Hamar Arbeiderblad og innslag på NRK TV Innlandets samme kveld. Også i P1 radio var vi med. En skikkelig vellykket aksjon mao. – som ga mersmak!

Men hva sier dere til dem som argumenterer for behovet av firefelts motorvei? vil Hamar Arbeiderblad vite.
– Det blir ikke kvalitetsmessig bedre av å kjøre mellom Hamar og Løten på fire felt i stedet for to, svarer Inger-Beth Sandham. – Det er ingen nedtur å måtte kjøre 80 km/t en kort strekning når man kan være med å redde miljøet.


Inger-Beth Sandham intervjues av NRK Innlandet.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*