Alle kan gjøre litt –

gro og steinar 4

Med et budskap om at «Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt» var Steinar Winter Christensen og Gro Nylander gjester i P1+ i dag. De fikk anledning til å fortelle om sitt engasjement, og hvorfor så mange med så ulik bakgrunn har blitt med i BKA. – Det gjelder bare at vi blir enda flere, slik at vi kan øke trykket på partiene fram mot valget!

Hør intervjuet her: https://radio.nrk.no/serie/holm/DMTO01010921 (starter 5 min ut i programmet)

«Generation Restoration»

Det er ikke ofte noen får anledning til å snakke i nesten 20 minutter sammenhengende (avbrutt med et obligatorisk musikkinnslag) om et så krevende tema som global oppvarming, og den utfordring det er til oss alle, i hverdagslivet og som borgere. Men det fikk altså leder og styremedlem i Besteforeldrenes klimaaksjon, Steinar og Gro.

I morra skal de to ut å brøle for klima, fortalte de. Det skjer på Universitetsplassen i Oslo, sammen med andre besteforeldre og barn. Anledningen er Verdens miljødag, – og stortingsvalget som nærmer seg, der det er på tide å få opp klimatemperaturen. Steinar understreket at BKA er en tverrpolitisk organisasjon – samtidig som vi oppfordrer velgerne til å ta opplyste partivalg til høsten. En vanskelig balansegang, som vi må våge hvis vi skal bli interessante i samband med det viktigste valget på mange år, sier han.

– Men hvordan når man best fram til folk? lurte programleder Trine Bråthen på. Klimasaken er jo veldig vanskelig, med påstander som spriker i alle retninger, ikke sant?
Et spørsmål som Gro besvarer med å sitere Sigrid Undset: «Det kommer intet inn i intellektet, som ikke har vært innom følelsene først.» Det gjelder å tale til hjertet, understreket hun. Klimavalget er ikke så vanskelig som det kan virke. Det dreier seg om rettferdighet og solidaritet mellom generasjonene – og at besteforeldre og andre foresatte tar på alvor den tida vi lever i. Det er ikke lenger nok at vi stiller opp for foreldre og barnebarn, baker boller og skifter bleier og alt det der. Den gode besteforelder må være bevisst på mer enn de nære behov, løfte blikket og stille opp i forsvaret for barnets rett til en sunn og trygg framtid!

En litt tøff melding, syntes Trine Bråthen. Som Gro bare måtte bekrefte. For slik er det. – Vi må ta innover oss realitetene, sier Steinar. Som er at vi tilhører en generasjon som har forsynt seg grovt, på bekostning av dem som kommer etter oss. Men det tar vi tak, nå trengs Generation Restoration – som rydder opp etter seg, og gjør det skikkelig!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*