Comeback på Torgallmenningen

TA2
Besteforeldre over hele landet står opp for klima og miljø og de unges framtid. Som her på Torgallmenningen i Bergen.

Under parolen «TRAPP OPP FOR KLIMA!» var en imponerende gruppe besteforeldre i røde hatter tilbake i aksjon i Bergen i dag. Værgudene var med oss, og mange fikk seg en overraskelse da vi bokstavelig talt trappet opp på medbrakte gardintrapper og sang så det ljomet: «Alle barn skal arve jorda». BKAs nye løpeseddel fikk bein å gå på.

Med fokus på barnas framtid

Pressemeldinga som ble sendt ut hadde samme overskrift som løpeseddelen: Barnas klima – Valgets hovedsak. For valgkampen er i gang, og Besteforeldrene vil gjøre sitt for at det blir et KLIMAVALG!

Vi vil at barn og unge skal få en levelig klode – og et arbeid å leve av. Mulighetene for grønne jobber er mange: utslippsfri skipfart, moderne jernbaner og bybaner, grønn hydrogen, batteriteknologi, miljøvennlig havbruk, klimasmart landbruk,  gjenvinning, ENØK-tiltak

Det haster!  
– Besteforeldrenes klimaaksjon krever klimahandling nå for å sikre barn og unges framtid!
– Grunnlovens § 112 bekrefter statens ansvar for livsmiljøet for kommende generasjoner!
– Utslipp av klimagasser skal ned til null innen 2050!

Vi trenger: Mer subsidier over fra olje til grønn industri. Klimabudsjetter.  Økende skatt på utslipp. Mer midler til forskning og utvikling.

 

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

  1. Linda Rundquist Parr | 03.06.2021

    Gratulerer til Bergenslaget med vellykket markering! Bildene vitner om at ikke bare stemningen, men også aktivistene var på topp. Nå er vår valgkamp på vegne av barna i gang, og den varer helt fram til Stortingsvalget 13. september med slagord «Barnas klima – valgets hovedsak». Lokallagene ønskes lykke til med en rekke markeringer framover.

  2. Silvia Kriz | 03.06.2021

    Gratulerer med en flott og humørfylt markering!

  3. Gro Nylander | 03.06.2021

    Heia Bergen! Nå gjelder det som det aldri har «gjuldet»! I morgen trår vi til i Oslo kl 11.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*