For våre barn – om vår verden

  • EMNER:
  • PUBLISERT:
    torsdag 20. mai 2021
  • AV:
    Redaksjonen
bærekraftsmål

Kjære dere, skriver Ida Berge til oss fra FN-sambandet. – Blant dere besteforeldre med et hjerte som slår ekstra hardt for klima, bærekraft og framtidens generasjoner finnes det trolig også en stor andel som liker å lese bøker for barnebarna sine, eller andre barn de kjenner. Stemmer det? I så fall har vi i en gavepakke til dere: Bærekraftsbiblioteket!

En arbeidsplan for verden

Ida Berge forklarer at Bærekraftsiblioteket er en gratis ressurs som består av boklister med aktiviteter til alle 17 bærekraftsmålene, og legger opp til en litterær og samtalebasert forståelse av verdens felles arbeidsplan.  Der et samarbeid mellom FN-sambandet, Norsk barnebokinstitutt og en rekke norske litteraturorganisasjoner.

Bærekraftsbiblioteket er laget som et opplegg for skoler, biblioteker og andre organisasjoner til å arrangere lesesirkler for barn i alderen 6–12 år. Men biblioteket kan vel så gjerne brukes som en tipsliste på gode barnebøker som kan gi en inngang til å snakke om innholdet i ulike bærekraftsmål, og med forslag til samtalepunkter eller aktiviterer, sier Ida Berge. Alle bøkene skal være mulig å få tak i gjennom bibliotekene eller bokhandlere.

Sjekk ut Bærekraftsbiblioteket her: https://www.fn.no/undervisning/undervisningsopplegg/5-7-trinn/baerekraftsbiblioteket

Ida Berge forteller at de også har en YouTube-kanal der vi finner flere filmsnutter der utvalgte forfattere presenterer sin bok med en bærekraftsvinkling. https://www.youtube.com/user/fnsamband/videos .

Vi bidrar gjerne med mer info dersom dere skulle ønske det. Vennlig hilsen Ida Berge, rådgiver, FN-sambandet.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*