It’s up to you

– Ja, hør på oldemor! avslutter programlederen i NRK Telemark, etter å ha sendt et innslag med klimasang og musikk framført av elever ved Skien videregående sammen med Alfhild Berg Johnsen og andre fra lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon. Tekst og melodi ved Ragnar Sør Olsen, som i mange år har vært opptatt av klimasaken.

Innslaget på NRK Telemark kan du se her:
https://tv.nrk.no/se?v=DKVT98042121&t=688s

– Jeg hadde ikke tenkt å si noe på TV, forteller Alvhild. Men så oppdaga produsenten at jeg sto og snakket engasjert med noen av ungdommene, og plutselig ville han ha et opptak. Jeg fortalte hvor viktig det var for oss i BKA å samarbeide med, og støtte de unge. Det meste blir jo alltid klippet vekk, men en får ta det som kommer, og håpe at all oppmerksomhet også vil bety mer bevissthet blant folk.
– Visesangeren Ragnar Sør Olsen har vært med på alle konsertene Besteforeldrene i Skien har hatt på Ibsenhuset i de foregående Klimafestivalene våre. Denne gangen går det meste digitalt, men vi er utrolig glad for å ha en sånn musikkbegavelse blant oss.

Samarbeid med Skien vgs

Klimasangen “It’s up to you” er inspirert av Al Gore og filmen hans, An Inconvenient Truth (En ubehagelig sannhet), forteller Ragnar selv. – I Drammen prøvde  Fremskrittspartiet å stoppe den fra å bli vist på ungdomsskolen. De kalte det politisk skremselspropaganda, og sa at filmen var ensporet og full av feil.
– Det var da det for alvor begynte å rasle i tastaturet mitt. Det er også første gangen jeg har blandet inn engelsk i en ellers norsk tekst. Men, det funker og ungdommen liker det. Håpet mitt er at visa bidrar til økt forståelse for hva klima- og miljøsaken handler om.
– I forkant av årets klimafestival ble sangen oversendt ledelsen ved musikklinja, Skien Vgs. De tente på ideen og stilte med hele 17 elver fra 2. klasse. Fantastisk! En av dem påtok seg å arrangere låta for orkesteret: 5 sangere, 3 fioliner, 1 klarinett, 3 trompeter, 1 piano, 1 elgitar, 1 bassgitar, 1 slagverk, 1 munnspill (leder BKA Grenland), 1 visesanger/gitar (meg), 1 lydtekniker (elev), 1 lydteknikker/mix (ansatt). I tillegg 4-5 BKA’ere som bakgrunnskor, og du kan høre hele sangen her:

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Finn Bjørnar Lund | 27.04.2021

    HERLIG!

  2. Nina Weidemann | 27.04.2021

    Effektiv kombinasjon av pågående besteforeldre og engasjerte ungdommer – send i alle kanaler!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*