«Bore-hull bare tull»

allers rep elisabeth

Løp og kjøp Allers! I siste nummer kan du over fire hele sider møte besteforeldreaktivist Elisabeth Briseid og hennes geriljabroderier – mot klimaskulkende politikere og «det spiller ingen rolle hva jeg gjør»-velgerne deres. Hun får også fortelle fra et liv med mye savn og smerte, som hun tror har gitt en særlig følsomhet for urettferdighet.

«Jeg tror vi må leve med sorgen over problemene barnebarna arver. Samtidig gir det mye mot og glede å arbeide så godt jeg kan sammen med andre besteforeldre. Det er meningsfylt», sier hun til reporteren, fotojournalist Eva Kylland, som har besøkt Elisabeth og mannen Ole hjemme i Drammen.

Klima-geriljabroderingen var noe hun begynte med for noen år siden, etter å ha sett en kunstutstilling og blitt inspirert av noen «rampete» broderier av Vigdis Hjorth. – Det hadde vært artig å ta fram igjen nål og tråd, tenkte hun da. Og siden er det blitt mange titalls broderier med utfordrende og tankevekkende tekster på stramei. «FÅ UT FINGEREN» står det på et av bildene – med sirlige, broderte bokstaver og en vakker korsstingsbord under.

På 1980-tallet arbeidet Elisabeth som informasjonsarbeider i Framtiden i våre hender. På den tida var det nok mange som oppfattet henne som en masekråke, forteller hun til Allers. Men i dag opplever hun at tankene om etisk forbruk og en annen livsstil møter større forståelse. Ungdommen ber om at de voksne tar skikkelig tak i problemene, det hjelper.

Noen snakker om at klimastreikende ungdom skulker skolen. Det fnyser Elisabeth av. – De som skulker, og fortsatt gjør det, er de politikerne som ikke setter alle krefter inn for å stoppe den globale oppvarmingen.  I stedet leter de etter enda mer olje. Dermed broderte jeg et bilde av Stortinget på rødt stoff og skrev: «Klimaskulkere!»

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

  1. Steinar Winther Christensen | 08.02.2021

    Ja, løp og kjøp Allers. Supert Elisabeth !

  2. gro Nylander | 08.02.2021

    Herlig, Elisabeth, gratulerer for hele BKA og klimaet. Krevende å komme i media, vi må gripe enhver sjanse. :-)) Gro

  3. Petter Hagemo | 15.02.2021

    Flott, Elisabeth

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*