Med sykkel og sang

Bodø-farvel-normann
Besteforeldreaktivisten og hans "sykle for klima"-aksjon fikk en mengde presseoppslag. Her går turen videre fra Bodø. Bare 1300 km igjen til Bergen.

I vår sykla Normann Natland «for klima» fra Alta til Bergen, og fikk masse oppmerksomhet. Nå vil han ha oss med på en nasjonal sykkelaksjon til Oslo og Stortinget foran valget neste høst. – Sykkelen er verdens mest energieffektive framkomstmiddel. Dessuten er det gøy. Jeg er sikker på at mange, unge og eldre, kunne ha lyst å bli med – på valgkampens største klimapolitiske markering!

Folkets pust
Normann Natland er entusiast. Han har tro på at problemer er til for å løses, også klimaproblemene. – Men da må politikerne få kjenne folkets pust i ryggen! Alt for mange viktige beslutninger blir tatt i lukkede rom. Der inne sitter alle lobbyistene fra oljeindustrien, NHO, LO, osv. Derfor må vi fylle gater og torg, være maksimalt synlige, gi lyd fra oss og kreve at politikerne møter OSS – GRASROTA, FOLKET!

– Gode allsanger hører med og er viktige for en sånn folkelig aksjon som jeg drømmer om. Bestilling er herved sendt til Besteforeldrenes låtskriver og trubadur, Ola Dimmen i Trondheim!

Slutt på pusleriene
Hvis vi får med oss de andre miljøorganisasjonene, og ikke minst Natur og Ungdom – og Syklistforeningen så klart – så kan vi sykle inn mot hovedstaden fra flere hold samtidig. Ikke mange orker å bli med helt fra Bergen eller Kristiansand eller Trondheim, men kommer til underveis når det passer og som man har krefter til. Det viktigste er at alle ender opp på et avtalt sted – f.eks. Bogstad Camping, slik at vi kan oversvømme Oslo sentrum og området rundt Stortinget sammen.

– Der, på Eidsvoll plass, skal vi ha et flott arrangement og ringe med sykkelbjøllene og synge av full hals og vise at vi er lei av pusleriene! Nå må våre politikere ta miljø og klima på alvor! De må ta seg selv og festtalene sine på alvor!

Jeg er entusiast, ikke naiv. Jeg er selvfølgelig klar over at dette er en aksjon som krever store forberedelser og grundig planlegging. Det er derfor jeg tar det opp nå, og vil ha det diskutert i mitt lokallag her i Bergen. Besteforeldrene bør ta initiativet og invitere representanter fra de andre organisasjonene til et presentasjons- og planleggingsmøte. Jeg synes godt vi også kan invitere de politiske ungdomsorganisasjonene, som har forstått mye mer enn den gamle garde av politikere.

Normann Natland på verdens beste og mest energieffektive transportmiddel heme i Bergen. I bakgrunn ser vi det nestbeste – bybanen.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 18.11.2020

    Takk for å ha sådd frøet til det som kan bli en virkningsfull aksjon foran valget, Normann. Det kan tenkes en kopling til Klimabrølet 2021 dersom det lar seg gjennomføre i forhold til smittevern. Andre varianter kan være en kombi-sykkel og gå-aksjon fra flere ulike steder inn mot sentrum. For å få flest mulig med, kunne det være flere slike aksjoner på samme dag rundt om i landet. La oss prøve å holde idéen varm.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*