Høyesterett: En god start

ny steinar svart
Steinar Winther Christensen oppsummerer dag 1 i Høyesterett: "Jeg synes vi har veldig gode kort på hånda."

Prosessfullmektig Cathrine Hambro brukte første dag i retten til å legge fram premissene søksmålet hviler på – herunder alvoret i den globale klimasituasjonen, der Norge må ta sin del av ansvaret for å ta problemet ved rota. Saksøkernes forståelse av Grunnlovens § 112 ble presentert. Steinar Winther Christensen, leder BKA og pensjonert advokat, synes det ble en god start, og ser fram til fortsettelsen.

Video redigert av Knut Bryn.

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

  1. Linda Rundquist Parr | 05.11.2020

    Takk for en god oppsummering, Steinar. Etter å ha hørt Hambros argumentasjon for at § 112 innebærer en klar rett for enhver til et levelig miljø, er jeg enig i din vurdering at dette punktet blir vanskelig å bestride. Saken har fått en «flying start».

  2. Elisabeth Tveter Briseid | 05.11.2020

    Så flott at du oppsummerer på en krystallklar måte, Steinar! Deler på et par sider!

  3. Annabelle Despard | 06.11.2020

    Fint oppsummert. Dette blir spennende.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*