«De beste foreldre»

st hr 2

«Grunnloven av 1814 utgjør den juridiske grunnvoll i vårt demokrati.» Det var med stort alvor Steinar Winther Christensen holdt sin appell foran Høyesterett denne morgenen, før retten ble satt kl. 09.00. «I dag er det nødvendig å minne om denne selvfølgelighet, fordi ledende folkevalgte i den viktigste sak for vår tid og fremtid, vender ryggen til natur og klima som de har forpliktet seg til å beskytte.»

«Når lovgiverne svikter sitt ansvar for å bidra til en levende fremtid for alle barn og barnebarn, og derfor har mistet vår tillit, tvinges vi til å be våre domstoler om hjelp. Vi tror at denne ankesaken til slutt vil vise våre domstolers politiske uavhengighet, og at paragraf 112 virkelig har et reelt innhold til beskyttelse av oss, av naturen og av alle unge som har reist seg i protest.»

«Grunnlovens paragraf 112 er i sin ordlyd ikke begrenset til norske interesser. Denne menneskerettighetsbstemmelse gjelder ‘enhver’. Derfor må også lovens naturlige forståelse  omfatte Norges samlede eksport av olje og gass. Klimaet kjenner ingen landegrenser.»

«BKAs engasjement er uten egeninteresse. Vi besteforeldre er snart borte. Men før det vil vi gjerne leve opp til vårt navn, – BESTE FORELDRE. Alt vi gjør skjer til støtte for de unge som nå går foran i klimakampen. De vil være den generasjon som først vil oppleve de kommende klimaskader om vi ikke makter å snu i tide, – skader som vår generasjon  har bidratt til. Derfor føler vi i BKA et særlig ansvar for å bidra i klimakampen. Vi lover å være veldig synlige sammen med barn o gunge i tiden som kommer, – en tid som arbeider for vår felles sak.»

En symbolsk is-skulptur utenfor Høyesterett markerer at ankesaken er begynt.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

9 kommentarer

 1. Linda Rundquist Parr | 04.11.2020

  En sterk og god appell fra leder Steinar. Ja, vi vil fortsette å stå barn og ungdommens bi i deres rettferdige krav om å begrense global oppvarming. Det gjelder på gata og i rettssalen. Den avgjørende runde i Høyesterett er i gang. Følg med!

 2. Oddbjørg Langset | 04.11.2020

  Takk, for at du fremfører vår klimasak så saklig og juridisk trygt! Jeg har Delt på FB!

 3. Gro Nylander | 04.11.2020

  Flotte ord, SÅ stolt av vår veltalende leder! Meningsfylt og velformulert. :-))

 4. Gerd Johnsen | 04.11.2020

  Takk for velvalgte ord og flott markering. Jeg er stolt av å være medlem i BKA. Mvh Gerd J.

 5. Inger-Beth Sandham | 04.11.2020

  Jeg kjenner på alvoret i søksmålet. Det står om alle vi er så glade i og deres fremtid. Flott skrevet, Steinar. Jeg håper!!!

 6. Nina Weidemann | 04.11.2020

  Den talen tror jeg gjode inntrykk på mange – og den er delt vidt og bredt på sosiale medier. Tusen takk, Steinar!

 7. Ulla Eckert Kolstad | 04.11.2020

  Ja det er nå det gjelder. Viktige og særdeles velvalgte ord av Steinar, som man skulle håpe han også fikk formidlet inn i salen. Spesielt viktig er det å understreke rettens plikt til uavhengighet og objektivitet. Hadde det prinsippet blitt fulgt på lavere nivåer, hadde vi sluppet å gå til øverste instans. Våre etterkommere fortjener at vi og Jorda vinner denne saken!

 8. Kristin Tveikra Aarø | 04.11.2020

  MEGET flott og saklig formulert, Steinar! Jeg er stolt av saken, stolt over gårsdagen i Oslo, og ufattelig glad for at alle deltagere faktisk var i aldersgruppa «vugge til grav»! Mitt banner sa:
  «NORGE, «KJEMPERS FØDELAND», 1814 STÅR I BRANN!» og
  «OLJA FLOMMER OVER VERDEN, «HEIA-NORGE» LEDER FERDEN!»
  Så får vi se, men jeg håper og ber…..

 9. Bjørghild des Bouvrie | 07.11.2020

  Tusen takk, Steinar, for at du formidlet dette dypeste alvoret på vegne av oss besteforeldre på en så flott måte.
  Bjørghild des Bouvrie

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*