Ankesaken fortsetter

hambro hr
Advokat Cathrine Hambro representerer miljøorganisasjonene i Høyestrett.

I dag kl 09.00 fortsetter Høyesteretts behandling av Klimasøksmålet. Organisasjonenes advokater vil snakke om 23. konsesjonsrunde og den europeiske menneskerettskonvensjonen. Senere på dagen starter Regjeringsadvokaten sitt hovedinnlegg. Han legger fram statens syn på Grunnlovens § 112, menneskerettsspørsmålet og internasjonale utviklingstrekk i rettssaker som dette.

Informasjon om klimasøksmålet

På nettsida til Klimasøksmål Arktis kan du finne informasjon om hva som skjer i klimasøksmålet, hvordan man kan følge med og hvor du kan lese oppsummeringer og rettsdokumenter.

Du kan følge direktesendingene dag for dag, og se opptak fra tidligere dager i retten. Saksøkerne gir også oppsummeringer for hver dag på video.

For Besteforeldreaksjonen gir styreleder og pensjonert advokat Steinar Winther Christensen, korte oppsummeringer på video. Disse blir lagt ut i løpet av ettermiddag/kveld hver dag.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Arnt Amble | 10.11.2020

    I april gjorde jeg et regnestykke over hvor mye mer fiskeressursene som passerer gjennom området for mulig oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja er verdt enn stipulert omfang av oljeressursene i området. Lenke til min bloggartikkel om dette: https://www.arntamble.com/post/hvorfor-la-et-kortvarig-oljeeventyr-sette-fiskens-evige-pengemaskin-i-fare-1

    Nå som det nylig er avdekket at Ola Borten Moe holdt tilbake opplysningene om at verdien av oljeressursene i det omstridte området i Barentshavet kan være mye mindre enn det Stortinget ble fortalt før de godkjente å åpne for oljevirksomhet der, burde noen lage en lignende analyse av forholdet mellom verdiene av olje- og fiskeressursene i området, og muligens er fasiten at verdiforskjellen der er enda verre enn ved LoVeSe, og at det godt kan hende at den planlagte oljevirksomheten der er et rent tapsprosjekt. Det vil jo isåfall være en komplett fiasko som kan koste oss alle store verdier. Enda verre blir det hvis virksomheten risikerer å skade det sårbare økosystemet i oppvekstområdet for flere av våre viktigste fiskebestander.🙄 Men inntil videre overlater jeg til andre å kjappere folk å ta den annalyseoppgaven.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*