Et hav av muligheter

besteforeldre for reint hav
Besteforeldrene i Trondheim med full støtte til TV-aksjonen mot plastforsøpling av havet.

TV-aksjonen 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Besteforeldrenes klimaaksjon er klar til innsats over hele landet – og ikke minst i Trondheim der BKA deltar med liv og lyst. – Vi har laget en musikkvideo med egen «søppelsang», forteller lokallagsleder Ola Dimmen. Vi har også vært ute og aksjonert for TV-aksjonens digitale bøsse – som vi håper blir stappfull!

– Vi deltok også i et kreativt stunt TV-aksjonen hadde arrangert i en nedlagt industrihall ved det gamle bunkersanlegg er Dora i Trondheim. Der hadde de hengt opp en stor plakat og inviterte presse og media til å komme. Miljøagentene var også til stede, og Josefine holdt en fantastisk fin appell! Det er utrolig kjekt å være sammen med Miljøagentene i slike sammenhenger, og jeg blir alltid like imponert – og motivert! – av å høre hvor mye disse unge menneskene har forstått.

– Det er ellers også laget en egen video for TV-aksjonen i Trøndelag. Vi i Besteforeldrenes klimaaksjon er med der også. Det blir spennende å se hvor mye vi kan klare å samle inn av midler til en så viktig sak som dette. Plastforsøpling av havet er noe som engasjerer mange sterkt – langt utenfor miljøorganisasjonenes rekker. Ikke minst merker vi at barn og unge er veldig opptatt av denne problematikken.

_________________________________________________________________________________________________

FAKTA: 80-90 prosent av søppelet i havet er plast. Det er estimert at mellom 8 og 13 millioner tonn plast havner i verdenshavene hvert år. Ifølge Miljødirektoratet driver rundt 15 prosent i land og blir liggende på strendene, mens 15 prosent flyter rundt i havet. Resten går til bunns. Det er observert plastsøppel på flere tusen meters dyp. Plast har svært lang nedbrytingstid, og restene kan bli værende i naturen i flere hundre år.

Besteforeldrene i Trondheim, klare til innsats mot plastforsøpling i Korsvika.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Linda Rundquist Parr | 15.10.2020

    Jeg fikk lyst til å reise til Trondheim for å bli med og synge med den entusiastiske gjengen på stranda. Videoen må ses av alle! Vi heter ikke Besteforeldrenes KLIMAAKSJON av slike grunner. Heia Trondheim!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*