En vekker for oss

people-three-elderly-walking

Engasjementet for å ta vare på klima og natur synker med alderen, viser en ny studie. Og dette bør være en vekker for oss, sier nestleder i BKA, Nina Weidemann. – For oss må det være en oppgave å nyansere bildet og vise at det finnes en stor gruppe eldre som har et brennende ønske om å overlate planeten i minst like god stand som vi overtok den til dem som kommer etter oss.

Forskningen om eldre og klimabevissthet utført av Handelshøyskolen BI, og er gjengitt i Naturpress. – Allerede etter fylte 45 synker engasjementet. Miljøpreferansene til 72-åringer synker med 11% sammenliknet med 60-åringer.

Nina Weidemann sier at tallenes tale er tydelige. – For meg gir disse faktaene tre handlingsimpulser:

1) Å bli enda tydeligere i støtten fra oss eldre til ungdommens klimaengasjement og politiske organisering.

2) Å sørge for at organisasjonen vår vokser og blir mer slagkraftig og synlig i offentligheten.

3) Å bidra til at stortingsvalget 2021 blir et klimavalg-  der oppslutningen om partier med konstruktive  og langsiktige klimatiltak gir politikerne signal om at unge og eldre er villige til å gi slipp på overflatisk rikdom  – og i stedet satse på en økonomi som gir levelige forhold på jorda for alle som vokser opp.

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

6 kommentarer

 1. Gro Nylander | 28.10.2020

  Viktig og bedrøvende forskning. Akk og ve. Desto viktigere blir BKA!

 2. Finn Bjørnar Lund | 28.10.2020

  Det er helst vi gamlinger som ikke bryr oss så mye om klimakrisa, ser det ut til fra undersøkelsen. Men tusenvis av besteforeldre har nå organisert seg for å kjempe for etterslekta i Besteforeldrenes klimaaksjon. Bli med du og, unge (som støttemedlemmer) eller gammel! Mange melder seg inn på http://www.besteforeldreaksjonen.no

 3. Ola Dimmen | 28.10.2020

  Norge er nr. 3 i verden i antal klimafornektarar i befolkninga, etter Saudi Arabia og USA. Dei fleste er det likevel ikkje, også i vår generasjon, så potensialet for nye medlemmar er stort! Vi står på!

 4. vidar Lillebo | 01.11.2020

  Har hatt føleslsen av ar det har vært en tendens til at eldre har vært overrepresentert blant de som er kritisk til innvandring, men ikke at vi også var overrepresentert blandt klimafornektere. Trist i alle fall., men da har vii en jobb å gjøre både med å støtte miljøbevegelser, og stemme på de partiene som setter klima først. At vi er med i Besteforeldrene klimaaksjjon, er en selvfølge.

 5. Rune Sævre | 01.11.2020

  Men dette synkende engasjement må ikke relateres kun til klimakampen! Dette er en generell utvikling på den aldrende befolkning og betyr ikke synkende engasjement på klima spesielt!

 6. Egil Hop | 01.11.2020

  Husk at dette er et øyeblikksbilde. 60-åringene og 72-åringne i undersøkelsen er forskjellige grupper formet av holdninger fra forskjellig tid. Desto mer pinlig for oss 70+.
  Skal den eneste gode nyheten her være at vi snart skal dø?

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*