Til Høyesterett

høyesterett

Klimasøksmål Arktis går helt til Høyesterett, der saken skal behandles i plenum. Sammen med Greenpeace og NU møter Besteforeldrenes klimaaksjon staten i landets øverste domstol 4. november. I artikkelen «Syv ting du må vite om klimasøksmålet» har Greenpeace laget en fyldig oppsummering for alle som vil bli bedre kjent med bakgrunn, grunnlag og muligheter for å støtte saken.

I full bredde
Steinar Winther Christensen er pensjonert advokat og leder av Besteforeldrenes klimaaksjon. Det er bare i spesielle tilfeller at saker behandles i plenum av hele Høyesterett, i gjennomsnitt en gang annethvert år, forklarte han da det i april ble kjent at Høyesteretts ankeutvalg hadde bestemt å slippe inn anken. – Det betyr at saken vurderes som prinsipielt viktig. Derfor behandles den også i sin fulle bredde, både i forhold til Grunnlovens miljøparagraf 112, og i forhold til Den europeiske menneskerettskonvensjonen (EMK). Høyesterett vil i tillegg vurdere om kravene til konsekvensutredning i Petroleumsloven er fulgt opp slik de skal.

Steinar legger til at Besteforeldrene vil sørge for fyldig informasjon og dekning av behandlinga i Høyesterett – slik vi har gjort både fra tingretten og lagmannsretten. Han håper blant annet at vi også denne gangen skal få laget de daglige videoreportasjene som du fortsatt kan finne på BKAs YouTube-kanal. På lagmannsrettens dag 7 i november 2019 drøftet han utsiktene med en annen av Besteforeldreaksjonens juridiske kapasiteter, tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund:

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*