– Følger hjertet

gro mikrofon

Løp og kjøp Allers! I siste nummer kan du lese et stort portrett av Gro Nylander, – forfatter, fødselslege og besteforeldreaktivist på sin hals. Hun deler viktige livserfaringer, og legger ikke minst vekt på sitt klimaengasjement – for sine barnebarn, og alle barn. «Etter hvert som jeg i løpet av livet har engasjert meg i saker og sett dem gå framover, øker jo troen på at det nytter å stå på», sier hun.

Fra Allers 36/2020
Fotojournalist Eva Kylland

«Vi får følge hjertet så lenge helse og krefter holder», skriver Gro Nylander i boken «Barnebarn! Glede og alvor».

Deretter siterer hun Sigrid Undset: «Ti sed og skikk forandres meget, alt som tiderne lider. Men menneskenes hjerter forandres aldeles intet i alle dage.» Gro Nylander mener det så absolutt gjelder besteforeldrehjerter.

Følgende engasjerer henne ekstra mye: «Barnas klima, vår sak». Det står på plakaten som dekker Gro Nylanders overkropp. Hatten hennes er rød med bred brem, ektemann Øyvind Almaas bærer en liten, rød bøttehatt, begge med teksten «Besteforeldrenes klimaaksjon». Sammen er de aktive demonstranter. Gro har talt klimaets sak i Stortinget og for ansatte i Equinor, i radio, tv og aviser. Hun forsøker å påvirke både opinionen og politikerne.

– Mitt mål er at jeg skal kunne se barnebarna i øynene, uansett hvor ille klimaet blir, og så si: «Jeg prøvde i alle fall.»

– Jeg opplever en stor tilfredsstillelse ved å stille opp for noe jeg tror på, sier Gro.

– Da jeg ble pensjonist, valgte jeg et nytt motto: Bedre å brenne enn å visne!

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Finn Bjørnar Lund | 08.09.2020

    Takk til Gro som gjør en fantastisk jobb for vår felles sak!

  2. Elisabeth Tveter briseid | 08.09.2020

    Strålende, Gro! Jeg adopterer valgspråket:Bedre å brenne enn å visne!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*