Korssting for barnas framtid

mer mer mer

Klimagerilja-broderiene til Elisabeth Briseid har vært utstilt på mange bibliotek landet rundt. Nå er turen kommet til Hamar, der utstillinga skal stå fra i dag, mandag 7. sept. og ut måneden. Det skjer i samarbeid med lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon, og en spent lokallagsleder Inger-Beth Sandham krysser fingrene for at det nå ikke kommer noen korona-viruser i veien for begivenheten …

Elisabeth Briseid i Drammen er bestemor til ti barnebarn, tidligere lærer, mangeårig besteforeldreaktivist og en del av «garngeriljaen», – kvinner som gjør sin stemme hørt ved hjelp av tradisjonelt handarbeid med utradisjonelle budskap. – Jeg er så glad i handarbeid, og som bestemor er jeg kjempeengasjert i miljø og klima, og det som skjer med vår felles framtid. Ja, så begynte jeg å kombinere disse to tingene som ligg hjertet mitt så nært, har hun sagt.

Inger-Beth Sandham håper at mange av distriktets håndarbeidsinteresserte tar turen innom biblioteket – og at noen også kan bli inspirert til å gjøre noe mer ut av sin hobby. – Det er bare å slippe kreativiteten løs! Bildet «mer! – mer! – mer! …» minner oss på at vi blir flere og flere og bruker mer og mer – på en klode som er begrenset. Elisabeth Briseid skjønner ikke hvor dette skal ende. Det som kalles «jordas overforbruksdag» har kommet tidligere for hvert år. I år havnet den på 22. august, litt senere enn i 2019 pga koronapandemien og økonomisk tilbakeslag. Men det betyr fortsatt at menneskeheten bruker opp naturressursene 1,6 ganger fortere enn det planetens økosystem klarer å regenerere. Legger vi nordmenns forbruk til grunn, er tallet 3,3.

Et utvalg av geriljabroderiene hennes kan du se her: Klimakamp med nål og tråd

Se også reportasje i Hamar Dagblad 9. sept: Klimakamp med frekke broderier

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*