«Få ut fingeren!»

Åse Synøve Mæhlum
BEKYMRET: Åse Synøve Mæhlum foran noen av geriljabroderiene som er utstilt. FOTO: Trude Ånnevik / Hamar Arbeiderblad

– Jeg er bekymret for barnebarna og etterslekta, derfor er jeg blitt med i Besteforeldrenes klimaaksjon, sier Åse Synøve Mæhlum til Hamar Arbeiderblad. Hun håper at utstillinga av Elisabeth Briseids broderier kan være med å vekke flere besteforeldre. Lokallaget i Hamar og omegn har i dag vel 100 medlemmer, men er sikker på at mange flere er enige i at «barnas klima er vår sak».

Med humor og ironi
Til Hamar Arbeiderblad sier besteforeldrene at de har tro på at de kommer lenger med humor, gjerne litt frekk og på kanten, enn med knyttede never. «Mot sannheten kjemper selv oljebransjen forgjeves», «Få ut fingeren!» og «Kloden dør, tut og kjør» – er blant de sirlig broderte budskapene som møter dem som tar turen til Hamar bibliotek denne måneden. Deretter går utstillinga til nabokommunen Brumundal.

– Jeg har levd et langt liv med utrolig mange muligheter. Jeg har tatt for meg uten å tenke så mye på de store konsekvensene. Ikke før nå. Jeg ønsker å stå bak de sterke og modige ungdommene i klimaorganisasjonene, sa Åse Synøve Mæhlum under åpninga av utstillinga, forteller Hamar Arbeiderblad.

Utstillinga har fått fin omtale også i Hamar Dagblad, som har intervjuet lokallagslederen i Besteforeldrenes klimaaksjon, Inger-Beth Sandham. – Vi er ikke lenger hovedpersonene i våre liv, sier hun til avisen. – Det er barna og barnebarna som er det. Og det stadige jaget etter finere, større og mer gjøre oss ikke lykkeligere.

Elisabeth Briseid med ett av sine nyeste geriljabroderier.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Bjørg-Eli Rinnan | 15.09.2020

    Flott Elisabeth at du broderer saken vår med kampord!
    I Bærum har fire bestemødre brodert tegneserier om klima og miljø. De har en liten utstilling på en søyle i Bærum bibliotek. Temaene er blant annet pollinatorpassasjen, skogdrift, kraftverk, vindkraft-atomkraft. Jeg har ikke vært der ennå – men jeg skal!!! Utstillingen blir stående til ut i oktober.
    Det er så flott at klima og miljø engasjerer og at «kamprop» uttrykkes på forskjellige måter.

  2. Anne Anderssen | 16.09.2020

    Strålende, Elisabeth🍀🍀🍀

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*