Ny stor klimafestival

BKA Molde Bondevik
Tidligere statsminster Kjell Magne Bondevik (nr 2 fra v.) på standen til Besteforeldrene i Molde, lørdag 5. sept. De andre er Kristin Tveikra Aarø, Helge Strandhagen og Odddbjørg Langset (t.h.).

I Molde er Besteforeldrene i full sving med planene for Klimafestivalen 2021. Allerede har de sikra seg støtte fra Kjell Magne Bondevik, tidligere statsminister som nylig var i hjembyen for å delta på den årlige Bjørnsonfestivalen. – At han besøkte standen vår på torget var veldig kjekt, sier Oddbjørg Langset. Vi tror han blir et trekkplaster når vi skal i gang med vår femte festival i januar.

Krevende valg
I sin tale under Bjørnsonfestivalen snakket Kjell Magne Bondevik om evne til å stå i vanskelige dilemmaer, og gjøre valg i tråd med sin overbevisning. Han fortalte bl.a. om da president Bush ringte han personlig, med bønn om å støtte Irak-krigen. Men krig er siste utveg, og alt annet var ikke prøvd for å unngå å ta liv, sa Bondevik. Derfor måtte han si klart nei.

– Selv kunne jeg ønske meg at han på Klimafestivalen kunne bidra med tilsvarende refleksjoner – om valgsituasjonene våre politiske ledere står i, hvis kunnskapen om klimautviklinga skal tas på alvor, sier Oddbjørg Langset. For øvrig er fredsmekling kontra opprustning og krig ett av temaene vi vil prøve å belyse. Det er også et stort miljø- og klimaproblem, og sterkt underkommunisert!

Klimafestivalen i Molde har blitt et imponerende og allsidig arrangement, med bred deltaking fra mange lokale krefter, fra barnekor til faglige foredrag, utstillinger, debatter, gudstjeneste og redesignmesse. Se program siste år

Molde domkirke er hvert år med i klimafestivalen.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Elisabeth Briseid | 10.09.2020

    Heia Molde! Så flott at dere er i gang med planlegging av festival i 2021!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*