På beina for framtida

beintøft 3
BEINTØFT er en morsom, miljøvennlig og lærerik kampanje. Foto: Melisa Fajkovic

Våre venner i Miljøagentene er i sving med årets Beintøft-aksjon. For sjette år på rad skal barneskoleelever over hele Norge konkurrere med hverandre om å komme seg til og fra skolen på den mest miljøvennlige måten. Formålet er å inspirere til å la bilen stå ved å gå, sykle eller ta kollektivt. «Vi går fordi vi vil dele et sterkt budskap med dem som bestemmer», sier de unge aktivistene.

Påmeldingen til Beintøft 2020 har åpnet!
Miljøagentene ønsker å vise at det er mulig å gjøre en forskjell gjennom å påvirke politikere, og ved selv å ta bærekraftig valg. Aksjonen går fra 31. august til 25. september. Alle klasser som er meldt på før 25. august får tilsendt en velkomstpakke med masse spennende innhold for hele klassen.

Ved å bli med får lærerne muligheten til å inkludere viktige temaer i en morsom kampanje som hele skolen kan være med på. Underveis i konkurransen vil det bli presentert et nytt tema for hver uke, med mange spennende oppgaver som skal løses i fellesskap.

Ikke bare er Beintøft sosialt og hyggelig for klassen å være med på, det er også et godt tiltak for å forbedre luftkvaliteten, trafikksikkerheten, helsen og miljøet. De beste klassene vinner fine premier, som skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode.

Nasjonal vinner: 30 000 kroner til årets tøffeste klasse
Beste klasse per trinn: 1.-7. klasse: 5000 kroner
Beste klasse per fylke: 5 000 kroner

Vinnere av kreative ukesoppdrag: Hver uke deler Miljøagentene ut 2 000 kroner til vinner av kreative ukesoppdrag: en vinner i 1.-2. trinn, en vinner i 3.-4. trinn og en vinner i 5.-7. trinn. Gå inn på www.beintoft.no for å lese mer om konkurransen og for å melde på klassen!

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*