Årsmøte 2020 på nett

Steinar Gjermundrød

– Et slags årsmøte blir det også dette rare året. Vi skal ha valg, vedta et budsjett og få på plass en ordning med støttemedlemskap. Men det blir også omtrent alt, sier styreleder i Besteforeldrenes klimaaksjon, Steinar Winther Christensen. – Et møte med bred og aktiv deltaking må vente til 2021. Det vi må samle oss om nå, er å få opp medlemstallet! Det kan ikke vente, og det kan alle bidra til!

Digitalt årsmøte
Besteforeldreaksjonens landsmøte har de senere år vært et stort og sosialt arrangement, som har samlet rundt hundre deltakere fra hele landet. Slik var det i Bergen 2018 og i Oslo 2019, og slik var det planlagt i Trondheim 2020, til koronaen kom og satte et stopper for det. – Det ble tidlig klart at vi ikke ville kunne gå videre med den opprinnelige planen. Samtidig må vi som organisasjon få gjort det nødvendige og grunnleggende, som blant annet er å velge inn nye folk i landsstyret, sier Steinar.

Derfor blir det arrangert et digitalt årsmøte 26. september. På programsida kan du nå se den siste årsrapporten, budsjettforslag og innstillinga fra valgkomiteen.

Nytt: støttemedlemskap
Det eneste viktige nye vi legger opp til dette året, er å få på plass en ordning med det vi kaller støttemedlemskap. Det haster, mener landsstyret. Medlemstallet økte med 1300 siste året, og er nå i underkant av 4000. Denne gledelige økninga har samtidig bidratt til større belastning på tillitsvalgte. Vi er sårbare og vi er slitne, og behovet for å styrke det administrative apparatet er nå stort, sier Steinar Winther Christensen.

– Problemet er økonomien. Skal vi ha råd til å tilsette noen, må vi over 5000, som er den nedre grense for å kunne motta driftsstøtte fra staten. Derfor gjør vi nå som mange andre organisasjoner – innfører flere medlemskategorier som styrker muligheten for vekst. Alle som ønsker det, kan nå bli støttemedlem mot å betale lavere kontingent. Vi vet at BKA har sympati langt utover besteforeldregruppa og dem som i dag er aktive.

Om dette fører til færre medlemmer med fullt medlemskap, vil det mer enn oppveies når vi oppfyller kriteriene for statsstøtte, sier Steinar Winther Christensen. Jeg regner med at forslaget blir vedtatt – og tror vel også at det vil inspirere en del av våre folk til å hjelpe til med å rekruttere nye medlemmer. Som alle forstår – det trengs!

Foto: Anine Dedekam Moldskred

 

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Kari Romberg | 01.09.2020

    Kanskje vi alle medlemmer kan verve en støttemedlem, og vipps så ble vi dobbelt så mange?!🥰👍👏😊🍀

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*