«Alvor, håp og kjærlighet»

dag skottene 2

– Hei! Som pensjonist er jeg blitt sterkt opptatt av miljø og klima, skriver Dag Skottene til oss. Den tidligere lektoren ved St. Olav videregående i Sarpsborg bruker mye tid på prosjektet «Håpets katedral», som bygges på Isegran i Fredrikstad. I den sammenheng har han lagt ut en egen appell på YouTube. Den vil han gjerne dele med andre som er opptatt av miljøarven vår generasjon etterlater oss.

– Min kone, Grethe, og jeg har vært opptatt at natur og miljø siden vi var unge, forteller Dag Skottene. Vi meldte oss inn i Framtiden i våre hender da organisasjonen ble grunnlagt i 1974. Særlig havet har vært vårt favorittmiljø gjennom mange år – uten båt, men med kajakk! Nå er vi også medlemmer i Besteforeldrenes klimaaksjon. Og så er jeg altså frivillig medarbeider i prosjektet Håpets katedral. Min viktigste oppgave der har vært – i samarbeid med strandryddere nedover Bohuslän-kysten og i nasjonalparkene på Koster, Hvaler og Ferder – å samle inn plastsøppel fra strendene, som skal dekke taket i katedralen. Grethe har gjennom mange år skrevet tekster til sanger og salmer. Hun har blant annet skrevet teksten til sangen som avslutter min appell i denne videoen.

I det maritime miljøet på Isegran, er det i ferd med å vokse opp et 120 m2 stort byggverk på en tradisjonell pram av røtter. Katedralen blir en krysning mellom moderne kunst og verdensarv. Reisverket er inspirert av stavkirkene, mens taket blir et storslagent plastmaleri.

Håpets katedral handler om å forvandle vondt til godt og vise at det skapes håp når vi samarbeider. Prosjektet er åpent for alle religioner, og et møtested mellom mennesker på tvers av alder, nasjonalitet og tro. Havet binder oss mennesker sammen. Det skal denne katedralen også gjøre.

Fra nettsida: https://hapetskatedral.no

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*