Om barna på vår jord

normann ålesund bka løpeseddel
– Hjertelig møte med besteforeldre i Ålesund, før scenen ble overtatt av sinte vindkraftdemonstranter.

Når vindkraftmotstanderne er på banen er det ikke enkelt for andre å få gehør. Det fikk Normann Natland og Besteforeldrene erfare da han kom til Ålesund i dag. Haramsøy-demonstranter overtok rådhusplassen i en kraftfull markering. – Men løpesedlene vi hadde med oss ble fordelt, uten problemer, forteller Normann. Og senere på dagen ble han mottatt i NRK-studio og fikk plass til å snakke om sin hjertesak.

Sykler for oppmerksomheten
1850 km har han nå lagt bak seg, kunne han opplyse. Og de første dagenes strabaser i kulde, snø og vind er nesten glemt. – Det har vært vakkert vær gjennom et vakkert land med flotte mennesker over alt, sa Normann Natland til den lattermildt imponerte intervjueren fra NRK Møre og Romsdal. Noen ganger skulle han likevel ønsket seg litt bedre sykkelstuer, innrømmer han.
– Men det er ikke bare en fysisk prestasjon, dette her. Du har en annen motivasjon bak og en mening med det du gjør?
– Ja, det har en stor mening for meg, sammen med en fantastisk organisasjon – Besteforeldrenes klimaaksjon. Jeg sykler får å vekke oppmerksomhet, ikke om meg selv, men om den alvorlige klimasituasjon i verden. Vi i besteforeldregenerasjonen har levd i en evig opptur, og har for det meste også oppdratt våre barn til å tro at tingene bare kan fortsette å vokse inn i himmelen. Nå må vi gjøre opp for våre dumheter og gjør det sammen med barnebarna våre – for de har jo egentlig forstått at tingene må endre seg, og at vi må begynne å tenke på en annen måte.

Du kan høre hele intervjuet med Normann Natland her: God ettermiddag Møre og Romsdal (klikk på «tidspunkter», der finner du innslaget)


Neste møte og arrangement blir torsdag til uka, i Dale i Sunnfjord. Det blir et klimatreff med sang og musikk, og der skal Normann urframføre sin sjøldikta «Eg kjenner barn på vår jord», til melodi av «Eg hadde ein gong ein båt» (Ivar Medaas).

For barna og for vår jord
For livet og alt som gror
La jorda få lev’ i fred
Då får me det bra.

Refr.
Svara meg då
Ka veg vil du gå
Eg berre undrast
Ka veg vil du gå.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*