Ber EU ta klima-lederskap

 • EMNER:
 • PUBLISERT:
  fredag 19. jun 2020
 • AV:
  Redaksjonen
Parents Future
Parents For Future er en global grasrotsbevegelse inspirert av de unges Fridays For Future-bevegelse.

Sammen med foreldre- og besteforeldre-grupper fra hele verden har Besteforeldrenes klimaaksjon stilt seg bak et brev til EUs førende politikere, med oppfordring til «å implementere en besluttsom strategi for klimaet og økologisk omstilling». Initiativtaker er nettverket Parents for Future. «EU er ikke bare i en unik posisjon til å ta globalt lederskap, men har en moralsk forpliktelse til å gjøre det.»

Vi, Parents For Future i Europa, støttet af forældre fra hele verden, mener, at EU-institutionerne i dette historiske øjeblik, hvor demokrati og internationalisme er truet, er unikt placeret til at tage globalt lederskab med hensyn til at implementere en modig og beslutsom strategi for klimaet og økologisk omstilling.

Parents For Future er en global græsrodsbevægelse af forældre-klimaaktivister inspireret af Fridays For Future-bevægelsen. Klimakrisen er et spørgsmål om retfærdighed mellem generationer, og vi samarbejder tæt med ungdomsklimaaktivister og støtter deres krav. Drevet af en fælles bekymring for vore børns og fremtidige generationers trivsel, ser vi for os en sund planet, hvor alle samfund lever i harmoni med hinanden og naturen. Det er nødvendigt, at denne forældrestemme høres i internationale politiske fora.

Vores børn og kommende generationer står over for en usikker fremtid på grund af klimakrisen og accelererende tab af biologisk mangfoldighed. COVID 19-krisen har afsløret den farlige skrøbelighed i globale socioøkonomiske systemer, især i forbindelse med en hurtigt nedbrydende økosfære. Vores socioøkonomiske system skal tage et spring frem mod genoprettelse og bæredygtighed. Vi er meget opmærksomme på, at EU er ved at bruge betydelige offentlige økonomiske ressourcer, der bliver vores børns gæld, og at denne byrde lægges oveni den ubeskrivelige massive miljøgæld, vi efterlader dem. Vi mener, at det er af afgørende betydning, hvordan pengene bruges, dette skal udgøre en investering i frem for endnu omkostning for vores børns fremtid.

Som Europa-Kommissionens præsident, Ursula von der Leyen, har udtrykt det, repræsenterer Recovery Fund på 750 milliarder euro og alle andre stimulus-koordinerede bestræbelser en enestående mulighed for en ny udviklingsvej. Vi minder om, at FN’s Agenda 2030 gør det klart, at institutionerne er en af de ​​grundlæggende forudsætninger for bæredygtighed og retfærdighed.

Vi appellerer til jer om at tage den grundlæggende rolle, I spiller for vores børns fremtid, i betragtning. En visionær grøn Recovery Fund vil sende et klart politisk signal ikke kun til de europæiske men globale markeder. Som verdens næststørste marked er EU ikke kun i en unik position til at tage Globalt Lederskab, men har en moralsk forpligtelse til at gøre det.

Vi anmoder Europa-Parlamentet, vores valgte repræsentanter, om at arbejde for, at Det Europæiske Råd vedtager modige, forandrende politiske retningslinjer for de genoprettelses-instrumenter, der ratificeres. En sådan ledelse skal udtrykkes gennem enhed om mål og ægte uafhængig, fremtidsorienteret politisk vision under fuld hensyntagen til den stemme, som vores ungdom har udtrykt i klimabevægelsen i næsten to år. Vi mener, at globalt lederskab, der understøtter en retfærdig og bæredygtig udvikling, er muligt og er et ansvar, som EU-institutionerne har over for deres borgere.

Vi står ved en korsvej, og den vej, I vælger, bestemmer, hvorvidt vores børn vil opleve en livskvalitet, når selve livet står på spil.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Finn Bjørnar Lund | 19.06.2020

  Foreldre og besteforeldre-organisasjoner fra mange land krever forsterka klima-innsats i EU nå etter koronatida (bare synd at norske politikere ikke gjør noe).

 2. Christian F. Holst | 20.06.2020

  Støtter fullt ut det Det virker som norske politikere er mer opptatt av å sikre sine «taburetter» enn å vise politisk mot ved å ta beslutninger som kan redusere utslipp av bl.annet CO2 og andre stoffer som beviselig skader klima. Hva slags klimapolitikk vi får de neste 4 årene avgjøres av partienes kommende landsmøter. La oss legge press på dem, selv om det kan se ut som våre politikere prøver å unngå klima som sak. Det skal de ikke få lov til. Så la oss alle presse på.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*