Besteforeldrene til finalen

klp

Den 15. juni kåres vinneren av KLPs idékonkurranse om gratis leie av toppetasjen i 10 år i det nye høyhuset ved Oslo S. Sammen med barna i Miljøagentene er Besteforeldrenes klimaaksjon en av seks i finalen, plukket ut blant 205 forslag. Det er en seier å ha kommer så langt, sier styreleder Steinar Winther Christensen. «FRØET» skal bli en møteplass på tvers av generasjoner, der framtida blir til.

«Noe helt unikt»
Pensjonsselskapet KLP har store planer for Postens gamle brevsenter i Biskop Gunnerus gate 14b ved Oslo S. Målet er å styrke Oslo som grønn hovedstad, og Oslo S som landets viktigste knutepunkt.

Våren 2019 utlyste KLP en åpen konkurranse der de ba om forslag til konsept og innhold for toppetasjen i det nye høybygget. Ambisjon var «å få til noe helt unikt, noe som kommer allmenheten til gode; en arena for bedre samfunnsutvikling der noen av de viktigste temaene i vår tid kan behandles og formidles.»

Den 15. juni  kl 10.00 får vi vite hvem som går av med seieren. Arrangementet sendes live fra nye Deichmanske bibliotek på Facebook.

En læringsarena
Kampen for et bærekraftig samfunn kan bare vinnes igjennom samarbeid, sier Winther Christensen. Vi har kalt forslaget og visjonen vår FRØET,  – en samarbeidsarena og et sted for innovasjon, utvikling og nyvinning. Det vil være en læringsarena for byens – og landets – innbyggere. Lokalene skal huse faste arbeidsplasser, møteplasser og publikumsarealer. Her skal miljøorganisasjoner kunne ha sin daglige drift, arrangere samlinger og kurs – og holde store arrangementer.

Se nærmere beskrivelse av FRØET, og presentasjonsvideo:

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Oddbjørg Langset | 11.06.2020

    Er alle stum av beundring!? Har skumlest ovenstående – og er imponert over innsatsen – og krysser til de grader fingrene til 15.juni – selv om alle gjøremål her hjemme krever sitt) Dette fortjener miljøbevegelsen – og tror så sterkt på at vi har de rette intensjoner – at jeg har begynt å glede meg til å møtes i Oslo! Håpefull hilsen!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*