– Strålende dager i Trøndelag

Besteforeldre Steinkjer
Fra Steinkjer ble det langt innslag på fjernsynet med Normann og lokale besteforeldreaktivister.

Det fineste arrangementet til nå på hele turen min! forteller en begeistret Normann Natland fra Levanger i dag. Selv etter Steinkjer i går, som også var veldig bra. – Og det beste av alt var at Besteforeldrene hadde fått med seg en hel liten gjeng med unge Miljøagenter. Det var også flott å høre appellen fra Natur og Ungdom, – og så håper jeg at det jeg selv sa tilbake ble opplevd meningsfylt av dem.

Se stor reportasje i avisa Innherred: Som 5-åring begynte hun å engasjere seg for miljøet

I Sjøparken i Levanger – omgitt av unge Miljøagenter.

Appellen til Eydis Bjøru, Natur og Ungdom:
Jorda har feber. Det var i iallfall det Kristian Møller Krystad sang på MGP jr. i 2008. Jeg husker at jeg tenkte at dette er viktig. Jeg ville jo ikke risikere å ha sommer i januar, da hadde det jo blitt en sykt kort ake-sesong, så jeg bestemte meg, som 5-åring, for å melde meg inn i miljøagentene. Det var der engasjementet mitt for klima, miljø og politikk startet.

I dag er sangen til Kristian 12 år gammel, og aldri har den vært så relevant som den er i dag. Dyr, mennesker og planter er truet. Vi i Norge er heldige, vi har enda ikke blitt rammet kjempehardt av klimakrisen, men i land nærmere ekvator er forholdene mye verre. De opplever ekstremvær som ødelegger hjem, inntekt og mulighet for dyrking av mat. Vi i Norge lever tilnærmet normalt, men realiteten er at vi har mye av ansvaret for at verden er som den er. Vi pumper olje, eksporterer, importerer, forbruker og kaster. Bedrifter og regjeringen har selvfølgelig det største ansvaret, men vi som enkeltpersoner kan gjøre en forskjell.

Det er mye jeg kunne ha sagt om små vaner du kan gjøre i hverdagen som utgjør en forskjell, men det vet dere nok fra før av. Det jeg vil si til dere er langt viktigere, og mer effektivt. BRUK STEMMEN DIN! Meld deg inn i parti, organisasjoner og foreninger. Stå opp for det du tror på. Hvis du kan stemme, stem! Gjør en forskjell. Hvis en MGP-jr.-sang kan få en 5-åring til å melde seg inn i Miljøagentene, tenk på hva du kan utrette. Vi må handle nå fordi jorda har feber!

Velkomst i Levanger med tromboner. Normann kvitterte med appell om klima, valg og hverdagsliv.

Normann fortalte om sykkelturen fra Alta – «mitt livs reise», hvorfor han har gitt seg ut på noe slikt, og hva han tenker om generasjonsansvar og samhold mellom barna og oss eldre. – Jeg snakket først og fremst til Miljøagentene, og at det er mulig å gjøre mye med klimaproblemene her og nå. Vi kan begynne med oss selv. Gå og sykle i stedet for å sette oss i bilen hver gang vi skal på butikken. Ikke nødvendig å reise så langt bort på ferie – det viktigste er å være sammen. Det er det som gir glede, og det er noe vi bare må trene mer på, alle sammen!

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*