– Endelig kom godværet!

Normann telt hatt sykkel
Telting i Namdalen

På sykkelsetet i sol og sommervær har Normann Natland tråkka seg gjennom Nord-Trøndelag. Og i dag får han og Besteforeldrene helsides oppslag både i Namdalsavisa og Steinkjer-Avisa. Budskapet er viktigere enn turopplevelsen: «Vi må se framover og tenke på hvilket klima vi gir til våre barnebarn. Vi må endre måten å forbruke jordas ressurser og måten vi ferierer og reiser på.»

Bevisstgjøring
Sykkelturen fra Alta til Bergen har vært en drøm han har hatt i mange år. – Jeg har tatt deler av den før, men nå som jeg ble pensjonist kunne jeg kombinere det med innsats for Besteforeldreaksjonen. Jeg ser at jeg har levd på feil måte, men jeg hadde ikke kompetansen som måtte til. Nå vil jeg bidra til å bevisstgjøre om at vi må gjøre noen endringer for at de skal få et levelig klima, sier han til Namdalsavisa.

På turen har han hatt mange naturopplevelser. Over Kvænangsfjellet ble en bitende kald affære. – Det var bikkjekaldt, minus ti grader. Så da jeg kom til Storslett, gikk jeg inn på en butikk og satte meg ned ved vifta på frysedisken, for der var det varmluft! På Helgeland et par uker senere kom endelig finværet, og da han kom til Aunlia på grensa mellom Nordland og Trøndelag, da kunne det ikke vært bedre. – Det var en lang strekke, jeg sto på toppen – da eide jeg verden!

Fram med sykkelen!
I Steinkjer-Avisa oppfordrer Gjertrud Holand og Arne Kvaal alle som er opptatt av klimatrusselen til å møte opp på Asphaugen kl. 17.00 mandag ettermiddag.

– Da sykler vi innover til sentrum, sammen med Normann Natland. Turen avsluttes på Bystranda kl. 18.00 – der vi har en markering av vårt engasjement for klimaet. Vi håper mange vil møte opp. Enten bli med på sykkeltur – eller bare møte opp på Bystranda for å høre om Besteforeldrenes klimaaksjon. Det blir korte appeller, der også Normann vil si noen ord og fortelle om «sykle for klima»-prosjektet.

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

 1. Gro Nylander | 06.06.2020

  Dette er strålende, Norman N. En glimrende ide, og så bra å kontakte lokalavisene underveis. Flott at folk møter deg og at noen følger deg. Ber du om det, på hvert sted? «Ta frem sykkelen og følg meg en kilometer! Jeg drar fra … kl….»
  Jeg undres på om du får mange vanskelig spørsmål? Og om er det noen som lar seg verve? Folk er litt bekvemmelige og glemmer fort, velvilje til tross. Det går an at du tar opp deres data på telefonenen din, og så melder dem inn selv, etterhvert. Lykke til videre, kule fyr!

  :-)) Gro

 2. Normann Natland | 06.06.2020

  Nei, jeg ber ikke om noen til å følge meg.
  Jeg kjenner ikke helse, sykkelferdighet, treningsnivå.
  Det blir publisert i avis når aviser møter oss. Besteforeldreaksjonen er informert om at jeg reiser.
  Min opplevelse er derfor at den enkelte tar kontakt f.eks. med Halfdan Wiik (som er min kontakt) spør når ca jeg er i området til de/den som ønsker å følge med noen km.
  Jeg har steder jeg har avtalt og jeg skal nå framover, har ikke mobil tilgjengelig hele tiden. Kan ta i mot telefon/meldinger når dagens «mål» er nådd og deretter planlegge litt om neste dag.
  08.06:Steinkjer
  09.06: Fra Steinkjer ca kl09:00
  09.06: Noen sykler med meg fra Levanger ca. kl18:00
  09.06: klxx:xx legger meg i teltet mellom Levanger-Stjørdal
  10.06: Når våken, sykler for å møte gruppe av BFKA, Miljøagentene, Natur og Ungdom ca kl17:00 ved Vikhammer og sykler til torget i Sentrum
  12.06: kl09:00, sykler fra Trondheim mot Molde (3 dager) ankommer søndag 14.06 ca kl18:00/ evt mandag 15.06 etter Molde sine ønsker (ikke avtalt) ennå….
  Puuuh

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*