Aksjonist i koronaens tid

bruno igjen
Fredag 20. mars: Ikke i flokk som før ... Likevel går det an å demonstrere for en ansvarlig klimapolitikk!

Hva gjør vi når vi ikke kan gå i flokk og følge med våre røde hatter? Jo, da kan vi følge eksemplet til BKAs nestleder, Bente Marie Bakke, som hjemme i Son fortsetter med fredagsdemonstrasjonene privat. To-tre stykker kan gå etter hverandre med noen meters avstand, foreslår hun. Selv har hun tatt med sin trofaste Bruno. Mange likes på facebook, også fra helt ukjente mennesker!

Fortsette å fungere
– Besteforeldrene er en viktig gruppe, og har vært flinke med å være til stede der det gjelder. Dette må vi bare fortsette med, la oss inspirere av oss selv og bruke fantasien i møte med nye vilkår, sier Bente Marie. Hun minner om at organisasjonen vår var blant de 11 utvalgte da Aftenposten i fjor høst ville vise leserne noe av det som faktisk fungerer godt i klimakampen. Forskere, mediefolk og organisasjonsfolk var bedt om å plukke ut sine favoritter.

På topp kom selvsagt Greta Thunberg og hennes skolestreik. – De har gjort at barn og unge har funnet et utløp for sinne og frustrasjon og sitt bånn ærlige engasjement, sa Ole Mathismoen, klimajournalist i Aftenposten.  Av andre ting som ble framhevet var EUs forbud mot engangsplast, Fjordkrafts tiltak for klimanøytral drift hos leverandørene, Oslo kommunes klimabudsjett, selskapet Unilevers «Sustainable Living Plan», og aksjonen Spis opp maten. – Og altså Besteforeldrenenes klimaaksjon, valgt av generalsekretæren i Naturvernforbundet, som et kroneksempel på tiltak som fungerer for å skape det nødvendige folkelige engasjement for endring.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*