– «Alvor rundt kjøkkenbordet»

UN0340776
– Vi må tåle noen konfronterende holdninger fra dem som kommer etter oss, skriver Inger Bentzrud.

Mange av oss blir svar skyldig i møte med barn og unge som spør om sine framtidsutsikter. Om klodens framtidsutsikter. Har vi samvittighet til å avfeie med forsikringer om at «det går sikkert bra, vi finner nok på noe smart»? Beate Nossum kommer oss til unnsetning med den ferske boka «Klimapraten», skriver Inger Bentzrud i Dagbladet. Innhold: 25 spørsmål. Rolleliste: To tenåringer og en mor.

Her er ingen ovenfra-og-nedad pekefingermentalitet. Om noe, så er det tenåringene som setter de voksne til veggs. Både foreldre- og besteforeldregenerasjonen har grunn til å ta et og annet oppgjør med utagerende forbruksmønster og selvpåført blindhet overfor konsekvensene. Vi må rett og slett tåle noen konfronterende holdninger fra dem som kommer etter oss. Derfor er dette en familiebok, egnet til lesning på tvers av generasjonskløfter og kunnskapsnivå. Jeg liker at boka er holdt i en optimistisk tone, til tross for alvoret i budskapet.

Beate Nossum er rådgiver innen bærekraft og klimakommunikasjon. «Klimapraten» er utgitt på Pitch forlag. Les anmeldelsen til Inger Bentzrud HER.

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*