Tror på endring sammen

bjørn sveen vårt land

Klimabevisste Malin Sveen (15) og hennes aktivist-bestefar Bjørn (82) fikk hele forsida på Vårt Land lille julaften, – etter et år som mer enn noe var preget av de unges klimakamp over hele verden. Bjørn er med når Besteforeldrene demonstrerer, og opptatt av generasjonsperspektivet og generasjonsansvaret. Både han og Malin synes det blir for mye tomt snakk og for lite handling.

Les hele reportasjen med Malin og Bjørn i Vårt Land 23 desember: «For 50 år siden hadde alle mindre forbruk»

Klimabestefaren stod vakt ved Stortinget da skoleelever klimastreiket i høst. Malin hadde tenkt å være med på streiken, men hadde tentamen den dagen. Når hun tenker framover, er hun bekymret.
– Det ser ikke ut til at det kommer til å gå veldig bra med miljøet. Man snakker om det hele tiden i media, men det er ikke så mange som gjør noe med det sånn ordentlig, sier hun.
– Hva ønsker du av politikerne?
– De burde gjøre mer. De snakker mye, men gjør veldig lite, synes jeg. Det er litt håpløst, kan det kjennes som, sier hun.

Malin Sveen erkjenner at hun er vokst opp i en tid der det er lett å kjøpe noe nytt, ikke fordi hun trenger det, men fordi det er mulig. Hun blir ikke skremt ved tanken på å skulle bruke mindre ting.
– Jeg tror det kan gå fint. Hvis hele samfunnet sammen bruker mindre og mindre, blir vi vant til det. For 50 år siden hadde alle et mindre forbruk. Det var bare standarden, så folk tenkte ikke så mye over det.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. Aagot Sørhagen | 02.01.2020

    Veldig bra med slike oppslag! Ikkje minst med dei unge sine forstandige synspunkt!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*