– I solidaritet med de unge

røde hatter stortinget
Foto: Steinar Winther Christensen

Besteforeldrene trosset været og sørget for rekordoppslutning under klimamarkeringen foran Stortinget sist fredag. Sammen med NU og Naturstudentene var vi rundt hundre, forteller en fornøyd leder i Oslo-laget, Linda Parr. – Britiske Channel 4 var og gjorde opptak, og vi ropte slagord på engelsk for TV-teamets skyld: What do we want? CLIMATE JUSTICE! When do we want it? NOW! 

Slår ring rundt de unge
Det ble orientering av Natur og Ungdom om klimasøksmålet, mens Naturstudentene fortalte om hvor langt målsetningene i statsbudsjettet er fra de klimamålene Norge har forplikta seg til gjennom Paris-avtalen. Besteforeldrene sang og slo ring rundt de unge, og ropte slagord om stans i mer oljeleting. Klokka 12 presis kom klimabrølet!

– Channel 4 er her og skal vise det «sanne» bildet av norsk klimapolitikk, forteller leder i Besteforeldrenes klimaaksjon, Steinar Winther Christensen. – Det er jo så langt fra fra det imaget Norge ofte har sett fra utlandet, og som det gjøres så mye fra norske myndigheters side for å bygge opp, med regnskogsvern, elbilsatsing, osv. Kanalen vil også vise generasjonsbroen i klimakampen, nettopp slik den ble demonstrert så flott denne fredagen. Jeg er utrolig stolt over organisasjonen vår, og medlemmene som stiller opp og viser solidaritet med de unge. Det er det viktigste vi kan gjøre, tenker jeg!

Steinar W. Christensen sammen med reporter fra Channel 4. Foto: Marit Helene Vedeld

Landsstyremedlem Bente Bakke og følgesvennen Bruno, sammen med reporter fra Channel 4.

Foto: Marit Helene Vedeld

Spre klimavett,
del denne saken!

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*