Landsstyre med kjønnsbalanse

Bente Bruno
Bente Bakke, som alltid med sin trofaste følgesvenn Bruno.

Takk for valget og for tilliten! Jeg synes det er deilig å være tilbake, og gleder meg til å være med å gjøre en innsats for barnebarna, ikke minst nå da det skjer så mye. Bente Bakke fra Son har også tidligere vært med i landsstyret for Besteforeldrenes klimaaksjon, og blir en av fem kvinner i et styre med like mange menn. De to andre nye er Wenche Cumming fra Vesterålen og Eva Ormåsen fra Hedmark.

Det var på høg tid med skikkelig kjønnsbalanse i landsstyret, mente valgkomiteen. Samtidig ble styret utvidet fra åtte til ti medlemmer: Arbeidsbelastning, alder og helse tilsier at arbeidet nå deles på flere. Sammensetningen sikrer kontinuitet, fornyelse og bra geografisk spredning.

Valg 2018, til 2020:
Steinar Winther Christensen, leder (Oslo)
Kåre Eie (Kristiansand)
Christian Holst (Båtstø)
Finn Bjørnar Lund (Oslo)

Valg 2019, til 2021:
Bente Bakke (ny) (Son)
Wenche Cumming (ny) (Sortland)
Eva Ormåsen (ny) (Brumundal)
Gunnar Kvåle (gjenvalg) (Os i Hordaland)
Gro Nylander (gjenvalg) (Oslo)
Nina Weidemann (gjenvalg) (Trondheim)

Bente Bakke
Enke med 2 barn og 4 barnebarn. Bosatt i Son. Journalist i lokalavis før hun kom på Stortinget for Høyre i 1981. Miljøpolitisk talskvinne fra 1985. Ble ikke renominert, og utga boka «På bakerste benk. Observasjoner fra Stortinget 1981-89». Har hatt flere lederverv, bl.a. for Stoffskifteforbundet. Var styremedlem BKA 2011-2013. Medforfatter med Svein Skotheim for boka «Hva skjer – To besteforeldre på klimareise i Norge» i 2013. Gruppeleder for MDG  i Vestby kommunestyre 2015-2019. Har nå ingen verv i partiet.
– Bruno og jeg gleder oss igjen til å gjøre en innsats for Besteforeldrenes klimaaksjon.  Jeg skal ha rød hatt, og han får rød sløyfe når vi skal ut å demonstrere sammen med andre besteforeldre. Sist vi var med i landsstyret, var han bare en unghund. Nå er han i besteforeldrealder med sine 9 menneskeår = 63 hundeår. Han har vært flink til å verve tilhengere for MDG. Men nå er det BKA for alle penga!

Wenche Cumming

Wenche Cumming
Bor på Sortland i Vesterålen. Har 5 barnebarn mellom 18 og 27. Utdanna lærer. Ble opptatt i miljøspørsmål og verdens urettferdighet midt på 1960-tallet, forteller hun. Politisk aktiv i SV fra 80-tallet. Flere verv i lokalpolitikken og vararepresentant fra Troms på Stortinget periodene 1989-1993 og 1993-1997. Startet i 2009 Senja lokallag av Folkeaksjonen Oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Sittet i landsstyret i 7 år, og var leder for Folkeaksjonen 2016-2017.

Eva Ormåsen
Bor i Brumundal. Har vært lærer med spesielt ansvar for norskundervisning av innvandrere. Er engasjert i politikk, har organisasjonserfaring lokalt og regionalt, og i menighetsarbeid, bland annet leder for Grønn menighets-utvalg. Har sammen med Inger-Beth Sandham startet lokallag av Besteforeldrenes klimaaksjon i Hamar og omegn. Har alltid vært opptatt av miljø og klima, en interesse som har økt etter hvert som 5 barn og 14 barnebarn har kommet til verden, – og utviklingen tilsier at en snuoperasjon må til. Som besteforelder ble medlemskap i BKA helt selvsagt. Er også medlem i flere andre miljøorganisasjoner.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

2 kommentarer

  1. Steinar Winther Christensen | 23.09.2019

    Ja, dette nye styret gleder jeg meg til å samarbeide med. Vi skal holde stø klimakurs og stå høyt i masta! «BKA o’hoi»!

  2. Gro Nylander | 24.09.2019

    Så flott med den fine presentasjonen av de nye i BKAs landsstyre. Selv takker jeg for tilliten ved gjenvalg til styret, selv om jeg har frasagt meg jobben som nestleder. Det har vært spennende år med stor vekst, og resten av AU – Arbeidsutvalget, så vel som de som fortsetter i Landsstyret – er kjempehyggelige og flinke. Vi ler masse, midt i alvoret. Brita som går ut fortjener en spesielt stor takk, og fortsetter sitt ivrige engasjement, heldigvis! :-)) Gro

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*