Bli med på landsmøte!

BKA Oslo mai 3
Besteforeldrene i Oslo inviterer til landsmøte 2019. Her i førstemaitog 2018.

Landsmøtet i Besteforeldrenes klimaaksjon er i år lagt til Oslo, helga 21-22 september. Kristin Aspelund leder planleggingsgruppa og forteller at mye nå er på plass. Det blir både hyggelig og interessant, lover hun. Gode foredrag og diskusjoner – og tid og rom for å drøse litt innimellom. Hovedtema for møtet gir seg nærmest selv: Hvordan føre klimakamp i oljelandet Norge, fram mot 2030?

Program for landsmøtet og påmeldingsskjema finner du HER.

Husk: alle kan bli med!
Nå gjelder det at folk merker seg tidspunktet og holder av denne helga. Alle medlemmer er velkommen, og vi håper på like god oppslutning som i Bergen i fjor, sier Kristin Aspelund. Selv er hun gammel landsmøte-traver, men håper å se mange nye fjes på Haraldsheim der møtet holdes, – og der det også er mulig å overnatte hvis man ønsker.

Anne Karin Sæther

Klimakamp i oljelandet
Landsmøtene til Besteforeldreaksjonen er ikke bare årsmøtesaker med valg og vedtak, men et politisk verksted. Denne gangen har vi engasjert Anne Karin Sæther som foredragsholder ved åpning av møtet lørdag. Hun ga i 2017 ut boka «De beste intensjoner: Oljelandet i klimakampen».

Sæther har bakgrunn fra NRK og Dagsavisen. Hun har vært kommunikasjonssjef i Bellona, og er nå politisk rådgiver i Utdanningsforbundet. Foredraget sitt har hun kalt: «Et klimavennlig oljeland? Hvorfor ser norsk klimapolitikk ut som den gjør? Kan Norge være et oljeland og et ledende klimaland på samme tid?»

Anja Bakken Riise

Etter Sæther vil Werner Christie ha en refleksjon omkring «Vekst eller andre verdier? Hva trenger framtida og våre barnebarn?» Christie er tidligere sosial- og helseminister, og har i mange år vært medlem av Besteforeldreaksjonen.

Søndagen er satt av til diskusjon og gruppearbeid om BKAs rolle, prioriteringer og profil. – Vi har vært så heldige å få  Anja Bakken Riise, leder i Framtiden i våre hender, til å komme å snakke for oss. Foredraget har hun kalt: «Mine utfordringer til Besteforeldrenes klimaaksjon». – Anja er rasende flink, og dette er kanskje det jeg gleder meg aller mest til, sier Kristin Aspelund.

Møteplassen Haraldsheim vandrerhjem ligger på Grefsen i Oslo, fire km fra sentrum.

Spre klimavett,
del denne saken!

1 kommentar

  1. egil Fikke | 02.07.2019

    Nå må politikerne skjønne alvoret! Det haster med å få ned klimagassutslippene og da er det galematias å fortsette med oljeutvinningen. Tiden er knapp for å greie 1,5 gradersmålet. Vi har bare én beboelig klode. Ødelegger vi den, ødelegger vi også livsgrunnlaget for våre barn, barnebarn og generasjonene etter dem.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*