Besteforeldre utfordret Equinor

Equinor 2019 1
Stavanger 15. mai 2019, før generalforsamlinga i Equinor: Fargerik protest mot manglende miljø- og framtidsansvar.

Som alltid var småaksjonær Guttorm Grundt på plass på Equinors generalforsamling, med forslag på vegne av Besteforeldreaksjonen om at selskapet tar klima på større alvor. Denne gangen hadde han følge av nestleder Gro Nylander, med ti ferske aksjer og talerett. De to klarte å vekke oppmerksomhet både i møtesalen og utenfor på gata, og fikk helsides oppslag i Stavanger Aftenblad.

Stavanger Aftenblad 16. mai 2019

– Vi sloss for fremtiden til våre barnebarn. Vi må kunne se barnebarna våre i øynene og si: Vi prøvde i alle fall, sier Gro Nylander til Aftenbladet. Under generalforsamlinga holdt hun en sterk appell om å ta framtida på større alvor:

Styre! Med-aksjonærer!
Hvordan kan Equinor bevare både omdømme og økonomisk bærekraft? Tidsånden er i forandring. Et moralsk imperativ seiler opp for stadig flere av oss: – nemlig generasjons-solidaritet, som viktigere enn høyest mulig overskudd.

Denne generalforsamlingen består av ansvarlige mennesker som ønsker utbytte …, men ikke på bekostning av etterkommernes fremtid. Vi bør vedta aksjonærforslag som kan stå for historiens dom!

We are The Elders, livserfarne besteforeldre som svarer til tradisjonen med De vises råd! Slike råd skal man lytte til! Les hele innlegget HER.

Aksjonærforslag fra Guttorm Grundt:
«Styret legger frem en strategi for en reell omlegging av virksomheten til en bærekraftig energiproduksjon for å redusere aksjonærenes risiko og sikre aksjenes verdier. Strategien forutsettes å legge følgende delmål til grunn:

1. Full avvikling av all letevirksomhet og prøveboring etter fossile energiressurser innen 2021.
2. Full satsing på utvikling og produksjon av fornybar energi til havs og på land med sikte på full energibalanse innen 2030.
3. Full utfasing av all fossilbasert energiproduksjon innen 2045.»

– Den gode nyhet er at forslaget vårt i år fikk hele 12 millioner aksjonærstemmer, dobbelt så mange som i fjor. Den dårlige nyheten er at dette bare representerer 0,5 % av antall avgitte stemmer, sier Guttorm. – Men jeg tror jo at tålmodige gjentakelser nytter, og at det gjelder å holde ut, Det fikk vi se i den langvarige striden om tjæresand i Canada. Og det tror jeg skal få se også i Arktis og andre steder der oljeutvinning ikke kan aksepteres. Den norske stat sitter på 67 prosent av aksjene, og må før eller senere ta et annet ansvar enn i dag. Les hans aksjonærforslag og begrunnelse HER.

Guttorm Grundt på talerstolen, på vegne av Besteforeldrenes klimaaksjon, for sjuende år på rad.

 

 

 

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

  1. Finn Bjørnar Lund | 17.05.2019

    Fantastiske støttespillere for klimasaka, Gro og Guttorm!

  2. Steinar Høiback | 19.05.2019

    Takk for innsatsen Gro og Guttorm – de to G’er har båret frem budskapet på en meget fin måte – vi BKA-ere er takknemlige og ikke så lite stolte av dere begge.

  3. Tone Toft | 27.05.2019

    Til Gro og Gunnar: Knallgode innlegg på generalforsamlingen. Dere fikk virkelig forklart hva som står på spill og hvilke grep som må gjøres av myndighetene, oljebransjen og Equinor.

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*