Besteforeldre med nye lokallag

interimstyret Østfold
Liss Fjeld (Moss), Wenche Lyngholm (Moss), Torgeir Lømo (Rygge) og Eva Braseth (Fredrikstad)

Nå har Besteforeldrenes klimaaksjon fått lokallag også i Østfold. – Vi er gamlinger med dårlig samvittighet som prøver å rette opp feila fra i går, sier Torgeir Lømo til Moss Avis. Da han og andre ildsjeler inviterte til oppstartmøte, dukket det opp hele tretti personer. Samtidig skjer det ting i Vestfold, der Aase Wahl på Tjøme har satt seg i sving. – Jeg har tro på dette og et overskudd av tid, sier hun!

Aase Wahl, Tjøme

Leder i Besteforeldreaksjonen, Steinar Winther Christensen, var selv med på oppstartmøtet, og kan fortelle om økende interesse og mange nye medlemmer over hele landet. – Skolestreikene og barn og unges klimaopprør har satt fart også i eldre mennesker. Det våre barn forteller oss nå, er nøyaktig det vitenskapen har fortalt i mange år. Vi har ingen tid å miste, hvis vi har tenkt å ta ansvar for de problemene vi i vår generasjon har bidratt så sterkt til å skape.

Aase Wahl har hele ni barnebarn som gir henne puff i riktig retning. Men hun har vært opptatt av miljø og forurensing helt siden 1960-tallet, forteller hun. – Folk flest har kanskje ikke brydd seg så mye, men nå tror jeg det er i ferd med å skje noe. Konsekvensene av menneskelig grådighet og uforstand er jo blitt overtydelige. Så jeg begynte å søke etter flere i min generasjon som vil engasjere seg, og så var jeg så heldig at jeg fant dere i Besteforeldrenes klimaaksjon! Og at det ennå ikke er noen lokal gruppe her i Vestfold, det må det selvfølgelig gjøres noe med!

– Det blir verre, hvis man ikke får til en snuoperasjon i hodet på politikerne. Det handler om kriseforståelse. Det er som om det er niende april i morgen, og vi er like dårlig forberedt denne gangen. Nå trenger vi å bruke et halvt statsbudsjett på klimasaken. Det er kjempeskummelt, og jeg tenker på barnebarn og oldebarn, sier Torgeir Lømo.

– Vi skal presse myndighetene til å føre en politikk som gir dem som vokser opp en trygg framtid. Klimautslippene må endres, sier Eva Braseth.

Besteforeldrenes klimaaksjon har cirka 2500 medlemmer på landsbasis. Interimsstyret i Mosselaget består av Liss Fjeld fra Moss, Wenche Lyngholm fra Moss, Torgeir Lømo fra Rygge og Eva Braseth fra Fredrikstad.

– Vi skal ha et stiftelsesmøte på Kirkeparken skole 4. juni, og ønsker oss så mange medlemmer som mulig, sier Lømo.

Og man trenger selvsagt ikke være besteforeldre for å være med:

– Vi er besteforeldre-generasjonen. Godt voksne, og mange av oss har barnebarn. Men intensjonen er å hjelpe den oppvoksende slekten, enten man har barnebarn eller ei, sier Lømo.

 

Spre klimavett,
del denne saken!

3 kommentarer

 1. Nina Weidemann | 08.04.2019

  Til lykke med nystartede lag av BKA i Østfold og Vestfold! Dere viser et pågangsmot som inspirerer folk over hele landet – stå på!

  Hilsen fra landsstyremedlem Nina Weidemann

 2. Britt Marryan Carlsson | 12.09.2019

  Det var i vår jeg ville vise meg blandt strikende skoleungdom.. Hele min tid i hvertfall 50 år har mitt behov for å trekke i nødbremsen.. vært klart til stede. mye har vært fundamentalt feil..
  Nå er sommeren over og mitt store sommereventyr reise er over. Stockholm og ‘Fridays for Future’ ble besøkt. en klimafestival dagen etter: ‘What next ?’ fikk jeg også vært med om.. og boken ‘Sener ur hjertat’. og Gretas taler.. jeg fikk gåsehud da boka plutselig lå foran meg. og lesing non stopp. Tenk at noen faktisk gjør noe. jeg vil gjøre noe og.. Fridays for Future i byens Park Paviljong.. Som NN Bestemor vil jeg få gi min Olympiske Lekeplass som arena for framtidige FolkeTing. Alt blir mulig Om Alle aldre og folk kan finne en arena til å snakke om saken. en slik arena utvikler jeg.

 3. Britt Marryan Carlsson | 12.09.2019

  Hei jeg er nylig inmeldt.. og har ikke helt kommet i gang. har vært på en utrulig sommerreise helt siden midtsommer og først nå hjemme i Halden.. like før midtsommer var det jeg ville finne de streikende unge og vise meg med dem.. først nå istand til å finne ut av skritt for skritt. I morgen er Fredag igjen.. Om jeg greier det skal jeg poste og skrive ut min invitasjon til samling i Parkens Paviljong.. å skape et vennepunkt en kan venne seg til.. for å snakke om
  Hvordan vi har det og tar det. og hva kan vi gjøre her hos oss? hva kan vi gjøre for å få til noe mere levende holdbart enn dagens måte å leve på?
  At alle aldre må finne steder å omgås. At Alle byer må få en bynære park der alle får være med å lage liv og gro i lag med natur og ungdom..

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*