Besteforeldre med nye lokallag

interimstyret Østfold

Liss Fjeld (Moss), Wenche Lyngholm (Moss), Torgeir Lømo (Rygge) og Eva Braseth (Fredrikstad)

Nå har Besteforeldrenes klimaaksjon fått lokallag også i Østfold. – Vi er gamlinger med dårlig samvittighet som prøver å rette opp feila fra i går, sier Torgeir Lømo til Moss Avis. Da han og andre ildsjeler inviterte til oppstartmøte, dukket det opp hele tretti personer. Samtidig skjer det ting i Vestfold, der Aase Wahl på Tjøme har satt seg i sving. – Jeg har tro på dette og et overskudd av tid, sier hun!

Aase Wahl, Tjøme

Leder i Besteforeldreaksjonen, Steinar Winther Christensen, var selv med på oppstartmøtet, og kan fortelle om økende interesse og mange nye medlemmer over hele landet. – Skolestreikene og barn og unges klimaopprør har satt fart også i eldre mennesker. Det våre barn forteller oss nå, er nøyaktig det vitenskapen har fortalt i mange år. Vi har ingen tid å miste, hvis vi har tenkt å ta ansvar for de problemene vi i vår generasjon har bidratt så sterkt til å skape.

Aase Wahl har hele ni barnebarn som gir henne puff i riktig retning. Men hun har vært opptatt av miljø og forurensing helt siden 1960-tallet, forteller hun. – Folk flest har kanskje ikke brydd seg så mye, men nå tror jeg det er i ferd med å skje noe. Konsekvensene av menneskelig grådighet og uforstand er jo blitt overtydelige. Så jeg begynte å søke etter flere i min generasjon som vil engasjere seg, og så var jeg så heldig at jeg fant dere i Besteforeldrenes klimaaksjon! Og at det ennå ikke er noen lokal gruppe her i Vestfold, det må det selvfølgelig gjøres noe med!

– Det blir verre, hvis man ikke får til en snuoperasjon i hodet på politikerne. Det handler om kriseforståelse. Det er som om det er niende april i morgen, og vi er like dårlig forberedt denne gangen. Nå trenger vi å bruke et halvt statsbudsjett på klimasaken. Det er kjempeskummelt, og jeg tenker på barnebarn og oldebarn, sier Torgeir Lømo.

– Vi skal presse myndighetene til å føre en politikk som gir dem som vokser opp en trygg framtid. Klimautslippene må endres, sier Eva Braseth.

Besteforeldrenes klimaaksjon har cirka 2500 medlemmer på landsbasis. Interimsstyret i Mosselaget består av Liss Fjeld fra Moss, Wenche Lyngholm fra Moss, Torgeir Lømo fra Rygge og Eva Braseth fra Fredrikstad.

– Vi skal ha et stiftelsesmøte på Kirkeparken skole 4. juni, og ønsker oss så mange medlemmer som mulig, sier Lømo.

Og man trenger selvsagt ikke være besteforeldre for å være med:

– Vi er besteforeldre-generasjonen. Godt voksne, og mange av oss har barnebarn. Men intensjonen er å hjelpe den oppvoksende slekten, enten man har barnebarn eller ei, sier Lømo.

 

">
Spre kunnskap –
del denne saken!

1kommentar

  1. Nina Weidemann | 08/04/2019

    Til lykke med nystartede lag av BKA i Østfold og Vestfold! Dere viser et pågangsmot som inspirerer folk over hele landet – stå på!

    Hilsen fra landsstyremedlem Nina Weidemann

Skriv din kommentar her

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Du kan brukke disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*